The Daily Dutchy’s DIY | 3x Recycled Decoratie

Ben jij een echte interieurliefhebber? Lees dan snel verder! Decoratie in je kamer geeft net even wat extra sfeer. Een bloemetje, een paar kaarsjes en kussentjes en je kamer ziet er super gezellig en vooral sfeervol uit. Heb je niet zoveel geld, maar wil je toch je kamer opfleuren? The Daily Dutchy komt met de oplossing en binnen no time is je kamer omgetoverd in een gerecycled en hip paradijs!
1

Op elk potje past een dekseltje

In de supermarkt zijn vaak hele leuke flesjes en potjes te vinden. Kwestie van de dekseltjes eraf halen, de potjes en flesjes goed schoonmaken, de etiketten verwijderen en je kunt het super leuk gebruiken als decoratie. Niemand zal opmerken dat je decoratie eigenlijk uit de supermarkt schappen vandaan komt.

De potjes en flesjes staan decoratief omdat ze van glas zijn. Als je de dopjes en dekseltjes wel bewaart kun je er bijvoorbeeld ook je healthy superfoods in bewaren. Wist je dat de grapefruit ook een superfood is? Lees hier alle grapefruit voordelen!

2

Het potje van de AH Feta Kaas heeft heel leuke hoekjes en je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor kaarsjes of om je make-up in te bewaren. De feta gooi je natuurlijk niet weg, maar hier maak je bijvoorbeeld een gezonde couscous salade met spinazie van, Win-Win!

SAMSUNG CSC

In de supermarkt zijn verschillende melkflesjes te vinden. Het flesje van Becel heeft leuke bolletjes om het flesje, die net even wat extra’s geven dan een glad flesje. De flesjes zijn leuk om bloemetjes in te doen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst zelf je bloemen drogen en deze mooi in zo’n flesje decoreren!

Het is leuk om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk verschillende potjes en flesjes. Zo heeft je decoratie veel variatie en geeft het een speels effect. Tevens kun je als je de potjes en flesjes zat bent ze zonder schuldgevoel in de glasbak gooien. Dit is natuurlijk ook een erg fijn idee!

SAMSUNG CSC

Creatief met veren

Heb je nog lijstjes liggen, maar geen leuke foto’s? Dan is dit misschien een leuk idee. Veren zijn er in verschillende kleuren, maten en vormen en gelukkig laten de vogeltjes buiten wel eens een veertje vallen. Vind de mooiste veren en plak ze in een lijstje. Ook kun je jouw tekentalent laten zien en een leuke pauw tekenen en de veren gebruiken als aanvulling. Hello artistieke Girls! Zo heb jij je ‘one of a kind’ kunst aan de muur hangen.

Je kunt het natuurlijk uiteindelijk zo duur en gek maken als je zelf wilt. Veren kun je ook kopen in de winkel, maar zijn vaak niet zo goedkoop. Tevens is het leuk om bijvoorbeeld aan de achterkant van je lijstje op te schrijven waar je de veren gevonden hebt. Zo houd je er ook nog een leuke herinnering aan over.

SAMSUNG CSC


Jute Kussen

Deze jute zak komt officieel uit Brazilië, maar is gekocht in Portugal op een klein marktje. Het was voorheen een zak waar koffiebonen in bewaard werden, maar wordt nu gebruikt als lekker groot kussen en als decoratie. Je kunt deze items vaak op marktjes vinden, so keep your eyes open!

6
In deze jute koffiezak zitten twee kleine witte kussentjes, die zorgen voor de vulling van je grote kussen. Je kunt er of een rits in naaien, of het kussen helemaal dicht naaien. Deze kussens kun je helemaal zelf maken en staan bijvoorbeeld ook leuk in de tuin of op je balkon! Het geeft een beetje een Fatboy effect en zit heerlijk. Met verschillende soorten jute zakken kun je zelfs voor een leuke variatie zorgen in je kussen collectie.

SAMSUNG CSC

De voorwerpen zijn zo allemaal opnieuw gebruikt en hebben een nieuwe functie gekregen. Het is leuk om ze met je vriendinnen te verzamelen en een middagje creatief bezig te zijn. Ook kun je samen opzoek gaan naar leuke jute zakken om je eigen kussens te maken.

Steek jij ook wel eens gebruikte voorwerpen in een nieuw jasje?

Bron beeld: Louise Secrève & Vivian Secrève
Volg The Daily Dutchy ook op Facebook en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.