Dit zijn de leukste sportlessen in Amsterdam

De verschillende en unieke sportlessen in Amsterdam schieten als paddenstoelen uit de grond en het aanbod in variatie wordt steeds meer. Altijd leuk om weer iets nieuws uit te proberen en daarmee je conditie en kracht naar een hoger niveau te tillen. Wij gingen op onderzoek uit en verzamelde de leukste sportlessen in Amsterdam!

TRIB3 - Leukste sportlessen in Amsterdam

#1 TRIB3

Na een sportles in Amsterdam bij TRIB3 voel jij je geheid beter na de les. Wij pakken altijd de locatie aan de Rozengracht, maar er zijn gelukkig nog meer locaties te vinden. TRIB3 is een high-intensity interval training (HIIT) fitnessconcept dat bekend staat om zijn intense, resultaatgerichte workouts. Het trainingsprogramma van TRIB3 richt zich op drie kerngebieden: TREAD (loopbandtraining), TRAIN (functionele training met gewichten en lichaamsgewicht) en TRIBE (een gemeenschapsgerichte benadering van fitness, waarbij groepsdynamiek wordt benadrukt). Een typische TRIB3-workout bestaat uit een combinatie van cardiovasculaire oefeningen, krachttraining en explosieve bewegingen, allemaal uitgevoerd in een circuitstijl. De sessies duren meestal ongeveer 45 minuten tot een uur en worden geleid door ervaren trainers.

Tevens maakt TRIB3 gebruik van geavanceerde technologie, zoals hartslagmeters en interactieve schermen, om de prestaties van deelnemers te volgen en hen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Zo kun je ook een virtuele medaille winnen in de les!

Als “firsttimer” kun je trouwens hier gratis een les proberen!

#2 Velo

Heb je nog niet genoeg gefietst door de stad? Dan ben je bij Velo aan het juiste adres. Als je het ons vraagt één van de leukste sportlessen in Amsterdam. Velo is dé plek voor indoor cycling fun! In een donkere zaal vol energieke beats en opwindende lichten, nemen instructeurs je mee op een ritmische reis op de stationaire fiets. Het draait allemaal om intense intervaltrainingen, vetverbranding en het verbeteren van je conditie, terwijl je meedrijft op de muziek. Met verschillende lesformaten en muziekstijlen is er voor ieder wat wils. Maar het gaat niet alleen om het zweten – bij Velo moedigen we elkaar aan en creëren we een gemeenschap van fitnessfanaten die samen plezier hebben en grenzen verleggen. Ook wel een feestje op de fiets dus, waar best gedanst en meegezongen mag worden tijdens het trappen.

#3 Holy Shred

Als echte fitgirl ga je naar Saints & Stars. Bij deze sportschool in Amsterdam hebben ze veel leuke sportlesjes. Holy Shred bij Saints & Stars is als een krachtige energieboost voor je dag! Het is een intense workout die je spieren doet gloeien en je hart sneller doet kloppen. Met een mix van krachtoefeningen en cardio, geleid door motiverende instructeurs, is het de perfecte manier om jezelf uit te dagen en sterker te worden. Of je nu een fitnessfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en effectieve training, Holy Shred zal je zeker laten stralen!

#4 Reformer Pilates

K/C Reformer Pilates bij K/C Move Studio is als een leuke fitnessdans met je lichaam als ster van de show! Op een speciale “reformer” machine voer je een serie dynamische oefeningen uit die je kracht, flexibiliteit en balans verbeteren. Het is alsof je een spannend avontuur beleeft terwijl je je kernspieren versterkt en je houding verbetert. Met ervaren instructeurs die je aanmoedigen en een energieke sfeer die je motiveert, is het de ideale workout voor een sterk en stralend lichaam. Houd er wel rekening mee, dat je speciale “grip rocks” moet aanschaffen om mee te kunnen doen aan de les.

#5 CORE40

Bij Core40 draait het allemaal om het versterken van je lichaam op een leuke en effectieve manier! De Megaformer, het centrale stuk van de Core40-training, is een veelzijdig apparaat met verstelbare weerstand, handgrepen en katrollen, waardoor een breed scala aan oefeningen mogelijk is. Deze oefeningen zijn ontworpen om de kernspieren te activeren, terwijl ook de stabilisatiespieren en andere spiergroepen worden versterkt. Het is alsof je een fitnessavontuur beleeft met langzame, gecontroleerde bewegingen. En het beste van alles? Het is geschikt voor alle fitnessniveaus, dus iedereen kan meedoen en resultaten zien.

#6 BTY CLB

Wil je de mooiste billen kweken van de stad? Dan moet je een sportlesje boeken in Amsterdam bij de BTY CLB. Ze streven ernaar het merk te zijn dat er is voor iedereen die trots wil zijn op zijn of haar lichaam en booty. Zo staan ze hier bekend om kenmerkende workouts met beruchte podium, lichtshows en beats die je dagen met je meedraagt. Met vier lesconcepten; BTY BASE, BTY ABS, BTY UP en BTY LIFT die elk verschillende aspecten belichten. Dit allemaal met positieve energie en veel pijn haha.

#7 HIT & Power

Deze les volg je bij The Workout Lab in Amsterdam. Weer zo’n high intensity training waar je het uiterste in jezelf naar boven haalt. Deze les is intens, uitdagend en een tikkeltje competitief. De workout is in twee delen opgesplitst. Zo begin je de les met een kracht blok, waar je lekker zwaar kunt gaan en je eigen techniek leert verbeteren. Daarna ga je over op cardio. In een race tegen de klok werk je naar de finishlijn. Denk aan sprints, interlas, challenges en wisselende aspecten in de les. Nooit saai als je het ons vraagt en altijd met voldoening naar huis!

Heb jij al deze leuke sportlessen in Amsterdam al uitgeprobeerd? Mis je een sportles in dit rijtje met de leukste sportlessen in Amsterdam? Laat het ons weten en wie weet voegen we hem toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.