De 10 beste steden om vintage te winkelen in Nederland!

We hoeven je niet te vertellen, dat alles in Nederland duurder wordt. Dit geldt voor onze aankopen in de supermarkt, maar ook bij je kledingaankopen of aankopen voor een nieuw interieur. Al eerder deelde wij ene lijstje met de leukste vintage winkels in Amsterdam en de leukste vintage winkels in Rotterdam. Twee groten steden in Nederland, waar je leuke vintage winkels vindt, maar waar in Nederland moet je nog meer zijn? Wij delen een lijstje met de tien beste steden om vintage te winkelen in Nederland!

steden vintage winkelen Nederland - vintage winkels Nederland

#1 Leeuwarden

Op nummer 1 staat de stad Leeuwarden. Je verwacht wellicht eerder een stad als Amsterdam op deze positie, maar de beste vintage aankopen koop je in Leeuwarden. In deze stad vind je veel vintage winkels en kringloopwinkels. Mooie budget aankopen vind je dus gegarandeerd in deze stad. Waar je moet zijn? Laura’s Kledingkast of bij Treasure Hunting!

#2 Middelburg

Wij zijn gek op de stad Middelburg. Een erg leuke stad om te bezoeken voor je weekendje Zeeland. Je vind hier veel mooie vintage winkels, brocante winkels en antiekwinkels. Zo komen mijn ouders hier altijd thuis met antieke pareltjes voor in huis. Waar je moet zijn? Neem een kijkje bij Lieve Hemel of Lotus Tweedehands!

#3 Emmen

Ook de stad Emmen heeft verborgen pareltjes als het gaat om vintage winkelen in Nederland. In deze stad vind je gegarandeerd iets bijzonders. Gek op het verzamelen van unieke platen en oude LP’s? Ga dan langs bij mijnTafel Emmen. Of kijk bij Kringloop de Waar!

#4 Roermond

Let jij op de kleintjes en wil je wat geld besparen? Dan ben je bij KAAT fabrics en Vincentiushuis Roermond aan het juiste adres. Je vind hier mooie vintage spullen van goede kwaliteit. Hoe leuk is het om te speuren en met de mooiste vintage schatten thuis te komen?

steden vintage winkelen Nederland - vintage winkels Nederland

# 5. Den Helder

Is vintage winkelen echt een hobby voor je geworden? Neem dan ook een kijkje in Den Helder. In deze mooie stad vind je veel leuke vintage winkels. Waar je moet zijn? Bij Weggeefwinkel Overvloed vind je een vintage walhalla met genoeg keuzes. Of je nu komt voor interieur-items of liever kleding koopt!

>>> Lees verder voor meer steden om vintage te winkelen in Nederland

#6. Maastricht

Ook in de mooie stad Maastricht in het zuiden vind je veel vintage winkels in Nederland. Zo ben je hier bij Kringloop Zuid aan het juiste adres, maar kunnen wij je ook aanraden om een kijkje te nemen bij Vintage Island. Een stad met geweldige vintage winkels en ook nog eens erg gezellige horeca!

#7 Deventer

Mocht je een weekendje Deventer voor de boeg hebben? Dan raden wij je aan te slapen bij Boetiekhotel Finch! Deze stad heeft veel te bieden en zo vind je naast veel leuke winkelketens en boetiekjes ook leuke vintage winkeltjes. Waar je moet zijn? Miller’s Feelgoodstore en Nans vintage worden goed beoordeeld. Mocht je specifiek naar vintage meubels op zoek zijn, kijk dan ook even binnen bij Rare & More.

steden vintage winkelen Nederland - vintage winkels Nederland

#8 Assen

Wij zijn nog nooit in Assen geweest, maar deze stad heeft ook veel gezelligheid te bieden. Ook in deze stad vind je veel leuke vintage winkeltjes. Ga bijvoorbeeld langs bij de Kiekshop of bezoek de kerstmarkt Winters Assen. Gek op kerstmarkten? Check: 6x De leukste kerstmarkten in Nederland!

In de stad Assen vind je niet alleen gezelligheid, maar eindigt ook op de achtste plaats om tweedehands te winkelen. Ga langs bij de Kiekshop die met  4,6 sterren beoordeeld is. Vanaf 2 december kan je een uitstapje ook perfect combineren met de kerstmarkt Winters Assen. 

#9 Leiden

Wij zijn gek op de stad Leiden! Zo hebben we veel leuke tips voor een weekendje Leiden al verzameld. Ook deze stad zit vol met leuke vintage winkels en tweedehands winkels. Waar je moet zijn? Appel & Ei Leiden is een echte aanrader! Trek gekregen van al dat winkelen? Dan raden wij je deze hotspots aan om te lunchen in Leiden!

#10. Groningen

Op de laatste plaats in deze top 10 lijst met de beste steden om vintage te winkelen in Nederland staat de stad Groningen. Deze stad heeft ook echt veel gezelligheid en een onwijs leuk en mooi oud centrum om te winkelen. Waar je moet zijn? LILOS Vintage is een super winkel in de binnenstad en heeft zelfs een beoordeling van 5 sterren. Een paar huizen verder kun je gelijk de volgende vintage aankopen doen bij Vintage Kroy!

Bij welke steden in Nederland, doe jij je volgende vintage aankopen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Bron: Holidu

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.