7 Tips voor het verzorgen van droge lippen

Ai… Zeker nu het nog kouder is ben jij niet de enige die last heeft van droge lippen. Ook wij hebben last van droge en gesprongen lippen. Een erg vervelend, maar veel voorkomend probleem. Gelukkig is dit probleem te verhelpen door goed te letten op bepaalde dingen zoals het niet te lang dragen van lippenstift. Ja, dat lees je goed! Benieuwd hoe jij het beste jouw droge lippen kunt verzorgen? The Daily Dutchy knows best en geeft jou de meest handige tips. Lees gauw verder!

lips86

#1 Speeksel
De ene keer lees je dat speeksel juist goed is, de andere keer is het juist niet goed voor je. Dit is zo’n punt waarbij je goed moet uitkijken, want droge lippen worden juist veroorzaakt door speeksel. Realiseer je hoe veel bacterien en enzymen er in speeksel zit en dat dit achterblijft op je lippen wanneer je je lippen aflikt (letterlijk). Wees daarom verstandig en let hier voortaan beter op als je droge lippen wilt zien te voorkomen.

#2 Lippenbalsem
Niet iedereen zijn of haar favoriete huidproduct om mee te nemen. Veel mensen vinden lippenbalsem onprettig, omdat het zo vettig aanvoelt op je lippen. Toch is dit juist heel erg goed, want doordat je lippen vet zijn kunnen ze veel beter vocht vasthouden en is de kans dus minder groot dat je last krijgt van droge lippen. Ook al is het maar voor even, probeer eens een keertje lippenbalsem aan te brengen.

#3 Vocht
Wie veel binnen zit weet hoe laag de luchtvochtigheid is in huis. Dit kan namelijk ook de boosdoener zijn van jouw droge lippen. Probeer daarom om wat vaker de deur uit te gaan, ook al is het enkel voor een wandeling. Heb je hier nou echt geen zin in? Schaf dan een luchtbevochtiger aan. Je zal merken dat je lippen minder snel droog aanvoelen.

#4 Drinken
Yep, ook wij weten hoe lastig het is om voldoende te drinken in de winter. Het is namelijk veel te koud waardoor je minder snel dorst krijgt. Maar toch is het belangrijk om dagelijks de juiste hoeveelheid vocht binnen te krijgen. Als je niet voldoende drinkt kan je lichaam uitdrogen en je lippen dus ook.

#5 Alcohol en koffie
Niemand is vies van een wijntje op z’n tijd, nietwaar? En veel mensen beginnen hun dag met een verse kop koffie. Toch kan het (overmatig) gebruik hiervan de oorzaak zijn van jouw drogen lippen. Alcohol en caffeine hebben namelijk een uitwerking op de huid dat het droog begint aan te voelen. Schroom daarom niet om een keer een wijntje of een kop koffie te skippen.

#6 Scrub
Een goede verzorging voor de huid vindt elke vrouw fijn, maar veel vrouwen vergeten hun lippen, hoe gek het ook klinkt. Door de huid te scrubben worden dode huidcellen gedood en dit heeft juist een positief effect op de huid! Mocht je binnenkort weer een scrub-moment hebben, dan weet je vanaf nu dat je je lippen absoluut niet mag overslaan.

#7 Lippenstift
Hierbij wordt niet gauw stilgestaan, maar lippenstift kan een slechte invloed hebben op jouw lippen, mits de lippenstift er te lang op zit. We begrijpen dat je af en toe je lippenstift moet bijwerken, maar probeer niet een al te dikke laag aan te brengen en haal de lippenstift op tijd eraf in plaats van dat je er de hele dag mee rondloopt.

Ook goed voor je lippen: De producten van Belweder!

Hoe verzorg jij je droge lippen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Salusi – Drogist Blog
Bron beeld: Pixabay / Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Banner 728 x 90 RI Plus