8x Vega(n) smullen in Amsterdam

Tegenwoordig is het steeds meer gewoon om vegetariër of veganist te zijn. De trend is ook in Nederland gezet. Gelukkig zijn er genoeg vega(n) gerechten waardoor het steeds minder lastig wordt om te genieten. Wij van The Daily Dutchy hebben er een paar op een rijtje gezet! Wil je weten waar je terecht kunt voor deze overheerlijke gerechten? Lees dan gauw verder, want wij delen 9 restaurant in Amsterdam! 

#1 Sabich – NENI Amsterdam

Als je dol bent op een goed gevuld pitabroodje moet je zeker naar NENI Amsterdam gaan. De eigenaresse, Haya Molcho, serveert hier verse sabich met Israëlische smaken. Gefrituurde aubergine, tomatensalade, ei en romige tahin. Hmm, om je vingers bij af te likken! 

#2 Tropische jackfruit curry – Cut Throat

Wie bekend is met Cut Throat in Amsterdam heeft vast weleens een van hun felgekleurde foodtrucks gezien. Chef Eudia Waarheid verwent je enorm met haar tropische traktaties, waaronder haar vegan jackfruit curry. Deze curry bestaat uit jackfruit, kokosmelk en vegan bouillon. Absoluut het proberen waard. 

#3 Hollandse pot – Persijn

Ben je een echte Hollander die van Oer-Hollands eten houdt? Goed nieuws! Chef Alexander Brouwer van Persijn is apetrots op zijn Hollandse pot en dat is dan ook niet zonder reden. Hij laat namelijk zien hoe verrassend het kan zijn door bijvoorbeeld zijn salades te vullen met boekweit en eetbare bloemen. Ja, dat hoor je goed! Maar hij roostert ze ook op de Jospergrill om ze dagelijks te serveren als soep.  

#4 Pompoensalade – Blooming

De pompoensalade van chef Roel van blooming doet je niet alleen glimlachen vanwege haar kleuren, ook de smaak is iets om erg blij van te worden. De gepofte pompoen in de salade krijgt door de zure Granny Smith appel en Griekse yoghurt. En iets unieks door de krokante wasabi nori chips die hieraan wordt toegevoegd met als topping een zeewierdressing.

#5 Hema-hotdog

We horen je denken: ‘’Huh, een vegetarische Hema-hotdog?’’ Moshik Roth van restaurant &moshik** heeft een vegan variant van de welbekende hotdog gemaakt. Deze overheerlijke hotdog is gevuld met maar liefst 9 soorten groenten en is binnenkort verkrijgbaar bij verschillende filialen in Nederland.

#6 Vegan rijsttafel – Mama Makan

Mama Rosmina van Mama Makan laat je maar al te graag zien dat een rijsttafel ook vegan friendly kan zijn. Al haar gerechten worden met liefde bereidt en dat proef je bij elke hap. Proef haar kruidige gerechten zoals Gado Gado, Taugé Goreng Betawi en Sambal Goreng Tempeh. Wie van Indonesisch eten houdt kan zijn geluk hier niet op!

#7 Burnt pepper carpaccio – Bardak

De gemiddelde Amsterdammer weet dat je bij Bardak terecht kunt voor vega(n) friendly food. Sinds afgelopen week is er iets nieuws toegevoegd aan de menukaart, namelijk de zogeheten burnt pepper carpaccio. Door de peterselie crème, pijnboompitten, korianderzaad en za’atar bladeren krijgt dit gerecht een Oostmediterrane smaak. 

#8 Vegan verrassing – Mr Porter

Geloof het of niet, maar bij MR PORTER kunnen ze waanzinnige dingen doen met hun groentegerechten. Zo kunnen ze hun babybloemkool overheerlijk roosteren of verschillende carpaccio’s van biet en courgette bereiden. Of aardappel met Belugakaviaar voor je klaarmaken. Zeker de moeite waard om het een keer uit te proberen toch? 

Welk vega(n) gerecht bij deze restaurants is jouw favoriet?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X