4 redenen waarom je een kiwi voortaan met schil eet

Wij zijn echt gek op gezonde kiwi’s! Of we ze nu door een gezonde groene smoothie mengen of los als tussendoortje eten. Grote kans dat jij, zoals je geleerd hebt van moeders een kiwi met een lepeltje uitlepelt, maar wist je dat je een kiwi ook prima met schil kunt eten en dit ook nog eens supergezond is? The Daily Dutchy knows best en legt je uit waarom jij voortaan je kiwi met schil eet!

kiwi met schil - kiwi gezond

#1 Vitaminen

Van alle soorten fruit en groente bevat kiwi met schil de meeste vitamine C (een wateroplosbare vitamine, ondersteunt de afweer van het lichaam)! Daarnaast bevat dit groene vruchtje ook nog veel vitamine B (goed voor de stofwisseling) en vitamine E ( vet oplosbare vitamine). Een stuk fruit wat je dus prima dagelijks mag eten. Eet je een kiwi zonder schil, dan heb je minder profijt van deze vitamine!

#2 Vezels

De schil van een groene kiwi bevat superveel vezels en die zijn onder andere belangrijk voor je spijsvertering en helpt je dus ook met een gezond gewicht bereiken of behouden. Heb je last van je darmen en wil je dit op een “natuurlijke” manier stimuleren. Kiwi met schil is je grootste vriend!

#3 Cholesterol

De hoeveelheid vezels in de schil van kiwi’s is zeer gunstig op het effect van je cholesterolgehalte. Ik hoor je denken… Ja dus? Nou dat verlaagt dus het risico op hart- en vaatziekten!

#4 Voldaan

Gek genoeg geeft een kiwi met schil je een voldaan gevoel. Dit komt door de vezels. Een ideaal tussendoortje dus als je weer in je oude jeans wil passen en team always hungry bent.

“Hoe groener hoe beter”

Je hebt natuurlijk verschillende soorten kiwi’s op de markt en de ene kiwi is de ander niet. Om de voordelen het beste zijn werk te laten doen raden wij je aan de groene met harige schil te eten. Gaan je nekharen hier al recht van overeind staan? Probeer het dan eerst is uit met de gele kiwi of snijd je groene kiwi met schil en al door je yoghurt bij het ontbijt. Toen wij dit voor het eerst deden, waren we ook niet reuze enthousiast, maar eenmaal vaker gedaan gaat de kiwi er gewoon met schil en al in!

Eet jij je al je kiwi met schil?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

kiwi gezond – kiwi eten

Foto door Karolina Grabowsk

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved