7 Beauty tips uit eigen keuken

Iedereen heeft een ander type huid en daarom is het van groot belang om zorgvuldig te zijn in het kiezen van jouw beauty producten. Het product dat geschikt kan zijn voor jou, is misschien niet goed voor iemand anders. The Daily Dutchy verklapt jou welke beauty producten je simpel uit je eigen keukenkastje kunt halen en het grote voordeel is dat deze producten goed zijn voor elk type huid. Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder! 

avocado

#1 Avocado
Heb jij last van een droge huid? Avocado is dan jouw wondermiddel! Door een (rijpe) avocado tot een zachte massa te malen, krijg je je eigen bodylotion. Als je eenmaal op je huid hebt aangebracht is het verstandig om de lotion zo’n tien tot vijftien minuten te laten intrekken. Naast je huid is avocado ook een wondermiddel voor je lippen. Door avocado olie te mixen met suiker maak je je eigen balsem als het ware. Breng dit aan op je lippen en voila!

#2 Sinaasappel
Nope, vanaf nu is sinaasappel niet enkel goed voor je gezondheid, maar ook voor je huid! Naast avocado biedt ook sinaasappel de perfecte uitkomst voor je huid. Probeer alleen het buitenste vel te gebruiken van de sinaasappel. Wrijf dit over je huid totdat de schil zwart wordt van kleur. Nadat je het tien tot vijftien minuten hebt laten intrekken moet je het afspoelen met water. Wil je lekker ruiken? Gebruik sinaasappel dan als bodyspray door sinaasappelsap te mengen met water en een theelepel vanille.

#3 Suiker
Eerder hadden we het erover hoe slecht suiker is voor je gezondheid. Geloof het of niet, maar in dit geval is suiker goed voor je. Suiker is namelijk goed voor je haar! Ja, dat hoor je goed. Door suiker met olijfolie te mengen krijg je een scrub. Smeer dit uit over je haar en maak cirkelende bewegingen. Let er wel op dat je je haar na afloop goed uitspoelt. Deze scrub dient ook als middel voor een zachte huid.

#4 Honing
Een scheutje olijfolie en een klein beetje honing is slechts nodig om je eigen lippenbalsem te creëren. Breng dit aan voordat je naar bed gaat en je zal merken dat de volgende ochtend je lippen een stuk zachter aanvoelen. Probeer honing ook eens op droge plekken op je huid aan te brengen, honing werkt namelijk antibacterieel, wat goed is voor de huid. Lees ook: 10 Redenen om meer honing te eten.

#5 Zeezout
Veel mensen hebben last van schrale lippen. Door zeezout in water te doen krijg je een soort mengsel. Wacht tot de zout is opgelost en breng een beetje aan op een washandje. Leg dit voorzichtig op je lippen voor een aantal minuten en je lippen zullen weer aanvoelen als kussentjes. En door zeezout toe te voegen aan stomend water, kun je ook nog eens heerlijk ontspannen. Win-win!

#6 Komkommer
Heb je weleens in films gezien dat vrouwen een schijf komkommer op hun ogen leggen? Dit kun je ook doen met je lippen. Leg een schijf komkommer op je lippen voor een tijdje en na afloop zullen ze beter aanvoelen.

#7 Banaan
Door banaan fijn te malen en er amandelolie aan toe te voegen, heb je je eigen shampoo als het ware. Meng dit middeltje door je haar en laat het goed intrekken. Na afloop voelt je haar niet alleen superzacht aan, het glimt ook nog eens. Maar wist je dat je van banaan ook een gezichtsmasker kunt maken? Maal opnieuw de banaan fijn, voeg wat melk en honing toe en warm het vervolgens op in de magnetron. Als het mengsel vloeibaar is (ongeveer na twintig seconden) kun je het op je gezicht aanbrengen.

Ga jij deze beautytips uitproberen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondnu
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved250x250 Cosmetica