7x Beautytips uit eigen keuken

Iedereen heeft een ander type huid en daarom is het van groot belang om zorgvuldig te zijn in het kiezen van jouw beautyproducten. Het ene product is wellicht minder geschikt voor jouw huid dan het ander. The Daily Dutchy verklapt jou welke producten je simpel uit je eigen keukenkastje kunt halen en het grote voordeel is dat deze producten goed zijn voor elk type huid. Win-win. Lees snel verder voor onze huidverzorging en beautytips uit eigen keuken!

beautytips uit eigen keuken huidverzorging

#1 Avocado

Wij zijn gek op avocado’s, maar deze keer stop je ze niet in je mik! Heb jij last van een droge huid? Avocado is dan jouw wondermiddel! Door een (rijpe) avocado tot een zachte massa te prakken, krijg je easy peasy je eigen bodylotion. Als je dit prakje eenmaal op je huid hebt aangebracht is het verstandig om de lotion zo’n tien tot vijftien minuten te laten intrekken. Naast je huid is avocado tevens een wondermiddel voor je lippen. Door avocado olie te mixen met suiker, maak je je eigen balsem als het ware. Breng dit aan op je lippen en voila!

#2 Sinaasappel

Met deze tip praten we niet over de sinaasappelhuid… Die willen we niet, maar sinaasappel is naast gezond dankzij vitamine C ook errug goed voor je huid! Probeer alleen het buitenste vel te gebruiken van de sinaasappel. Wrijf dit over je huid totdat de schil donker wordt van kleur. Nadat je het tien tot vijftien minuten hebt laten intrekken moet je het afspoelen met water. Wil je lekker ruiken? Gebruik sinaasappel dan als bodyspray door sinaasappelsap te mengen met water en een theelepel vanille!

#3 Suiker

Geloof het of niet, maar in dit geval is suiker goed voor je. Dit zoete product is namelijk goed voor je haar! Ja, dat hoor je goed. Door suiker met olijfolie te mengen krijg je een scrub. Smeer dit uit over je haar en maak cirkelende bewegingen. Let er wel op dat je je  haar na afloop goed uitspoelt. Deze scrub dient ook als middel voor een zachte huid!

>>>Lees verder voor meer huidverzorging en beautytips uit eigen keuken!

#4 Honing

Een scheutje olijfolie en een klein beetje honing is slechts nodig om je eigen lippenbalsem te creëren. Breng dit aan voordat je naar bed gaat en je zal merken dat de volgende ochtend je lippen een stuk zachter aanvoelen. Probeer honing ook eens op droge plekken op je huid aan te brengen. Honing als gezichtsmasker: Honing heeft antibacteriële en hydraterende eigenschappen. Breng een dunne laag honing aan op je gezicht, laat het 15-20 minuten zitten en spoel het af met warm water voor een zachte huid. Manuka honing is helemaal goed als huidverzorging!

#5 Zeezout

Veel mensen hebben last van schrale lippen. Door zeezout in water te doen krijg je een soort mengsel. Wacht tot het zout is opgelost en breng een beetje aan op een washandje. Leg dit voorzichtig op je lippen voor een aantal minuten en je lippen zullen weer aanvoelen als kussentjes. En door zeezout toe te voegen aan stomend water, kun je ook nog eens heerlijk ontspannen. Win-win!

#6 Komkommer

Heb je weleens in films gezien dat vrouwen een schijf komkommer op hun ogen leggen? Dit kun je ook doen met je lippen. Leg een schijf komkommer op je lippen voor een tijdje en na afloop zullen ze beter aanvoelen. Daarbij werkt komkommer hydraterend en is dus erg goed voor je huid als deze wat vocht tekort komt!

#7 Banaan

Banaan, banaan, banaan, we gaan er tegenaan! Door banaan fijn te malen en er amandelolie aan toe te voegen, heb je je eigen shampoo als het ware. Meng dit middeltje door je haar en laat het goed intrekken. Na afloop voelt je haar niet alleen superzacht aan, het glimt ook nog eens. Maar wist je dat je van banaan ook een gezichtsmasker kunt maken? Maal opnieuw de banaan fijn, voeg wat melk en honing toe en warm het vervolgens op in de magnetron. Als het mengsel vloeibaar is (ongeveer na twintig seconden) kun je het op je gezicht aanbrengen.

#8 Havermout

Heerlijk als ontbijt, maar ook goed te gebruiken voor een beautytip uit eigen keuken. Havermout voor exfoliatie: Maal havermout tot een fijn poeder en meng het met wat water of yoghurt om een zachte exfoliërende pasta te maken. Masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen op je huid en spoel af voor een milde peeling. Hallo zachte huid!

#9 Kokosolie

Je kunt hier mee koken of bakken, maar wist je dat kokosolie als moisturizer te gebruiken is? Kokosolie is een uitstekende natuurlijke moisturizer. Breng een kleine hoeveelheid aan op droge plekken, zoals ellebogen of hielen, om de huid te hydrateren.

>>>Vind onder de foto meer beautytips uit eigen keuken!

#10 Citroensap

When live give you lemons? Gebruik het sap voor een egale huid: Meng citroensap met gelijke delen water en dep het op je gezicht met een watje. Het kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verhelderen van de huid. Vermijd dit echter als je een gevoelige huid hebt, want citroensap kan prikken.

#11 Yoghurt

Wil je een mooie en gezonde glow? Yoghurt voor een gezonde gloed: Breng natuurlijke yoghurt aan op je gezicht en laat het 10-15 minuten zitten voordat je het afspoelt. Yoghurt bevat melkzuur, dat een milde exfoliërende werking heeft en je huid een gezonde gloed kan geven.

#12 Baking Soda

Dit raden we je alleen aan als er echt crisis is… Baking soda kun je namelijk gebruiken als tandpasta: Baking soda kan worden gebruikt als een natuurlijke tandpasta om je tanden witter te maken. Meng een kleine hoeveelheid baking soda met water om een pasta te maken en poets voorzichtig je tanden.

#13 Groene thee

Groene thee bladeren of matcha hebben superkrachten. Groene thee voor ontstekingsremmende eigenschappen: Laat groene thee afkoelen en gebruik het als een toner voor je gezicht. Groene thee bevat antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en je huid kunnen kalmeren. Van binnen en buiten dus goed om groene thee te gebruiken.

#14 Olijfolie

Bakken en braden en door de salade, maar olijfolie is ook supergoed voor je droge haar! Olijfolie voor glanzend haar: Breng een beetje olijfolie aan op droog haar en laat het 30 minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt. Dit kan helpen om glans en hydratatie aan je haar toe te voegen. Bye pluizige coupe!

#15 Koffiedik

Van je koffiedik of prut kun je supergoed een scrub maken voor je lichaam! Koffiedik als lichaamsscrub: Gebruik koffiedik als een natuurlijke lichaamsscrub om dode huidcellen te verwijderen en de bloedsomloop te stimuleren. Meng het met wat kokosolie of olijfolie voor een heerlijke scrub.

Ga jij deze beautytips uit eigen keuken uitproberen?

Bron: Gezondnu

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

beautytips uit eigen keuken – huidverzorging

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.