TDD’s Food Week | Hummus heaven en gefrituurde spruitjes!

The Daily Dutchy houdt van eten en van gezelligheid. In TDD’s Food Week delen wij dan ook al te graag waar en wat wij gegeten en gedronken hebben de afgelopen week. Zo werden wij deze week onder andere uitgenodigd bij Meneer Nieges om het wintermenu te proeven en schoven wij aan tafel bij de nieuwe locatie van Bistro Hummus! 

Meneer Nieges

Op uitnodiging bij Meneer Nieges om het wintermenu te proeven is geen straf.  Een zaak met veel potentie, waar het wintermenu zeker aangeprezen mag worden.  Meneer Nieges heeft ons hart gestolen met het wintermenu . Dit keer niet op het terras in het zomerse zonnetje, maar lekker warm binnen met alsnog het prachtige uitzicht op het IJ.

Het menu bestond uit allemaal kleine gerechtjes. Een gezellige proeverij, waar uiteraard een goed glas wijn bij hoort. Zo genoten wij onder andere van zwaardvis, eendenborst met pastinaak en een gerechtje met gefrituurde spruitjes. Mijn god wat was dat lekker!

Bistro Hummus

Wij zijn fan! We hebben hier echt heerlijk gegeten aan een tafel vol met Oosterse lekkernijen. Denk aan verschillende soorten hummus, huisgemaakte falafel, gevulde aubergine, salades en uiteraard verse pitabroodjes om te dippen in alles wat dipbaar is. Een leuk concept waar je heerlijk kunt liflaffen met elkaar. Yum!

Wij waren uitgenodigd bij de nieuwe vestiging aan de Oostenburgergracht nummer 185 te Amsterdam!

Bakers & Roasters

De ideale plek om in het weekend te genieten van een gezellige brunch. Zo genoten wij hier van de klassieke Eggs Benedict en een matcha latte. Wel goed om te weten, dat het hier altijd druk is! Zo staat er (no joke) vaak een wachtrij. Gelukkig was mijn brunchgenoot zo slim geweest ons alvast op de wachtlijst te zetten, zodat we niet in de koud hoefden te wachten.

Restaurant Zuid

Vlak bij het Olympisch Stadion vind je Restaurant Zuid, het (nieuwe) restaurant van chefkok Michiel van der Eerde. Hier genoten wij in “romantische” sferen van Ceviche. En je weet wat ze zeggen… Vis moet zwemmen! Dus een wit wijntje was hier ook op zijn plek.

Temakery – by The Daily Dutchy

Temakery

Als je op zondag geen zin hebt om te koken, dan bestel je wat lekkers bij Temakery! Benieuwd naar deze hotspot? Lees dan: Hotspot | Temakery Amsterdam, de foto’s liegen er niet om!

Tot volgende Food week!

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedBVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.