Food | Bloemkool op vijf manieren

Hé jij daar met je mooie bloemkolen, wist je dat deze groente supergezond is en helemaal niet saai? Wij delen namelijk vijf snelle bloemkool recepten, waar geen kaassausje bij komt kijken uit een pakkie, zoals je gewend was/bent van je oma. Zo zijn kaas en bloemkool wel een goede combi uiteraard, maar de e-nummers laten we bij deze recepten even achterwegen. Benieuwd? Kies je favoriet! 

#1 Bloemkool in een krokant jasje

Als je het ons vraagt is vrijwel alles in een krokant jasje smakelijk. Lekker als snack, voorgerechtje of door een salade. Bloem (100 gram), melk (150 ml) , kruiden (naar keuze, denk aan paprikapoeder, chili, peper, zout) en panko (leg je op een bordje) zijn hierbij je vrienden. Haal de roosjes door het beslag van melk en bloem, haal ze vervolgens door het bordje met panko en  pleurt ze door de frituur, airfryer of oven en een kind kan de was doen.

#2 Gegratineerde bloemkool

Hierbij hebben we een over nodig met een bakplaat. Snijd de bloemkool in plakken. Besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze en grill hem op 180 graden voor zo’n half uurtje. Onze voorkeur gaat naar een ietwat kortere bereidingstijd, zodat de bloemkool zijn bite nog behoudt. Mega lekker om een soort van beslag te maken met wat Parmezaanse kaas, paprikapoeder, peper en zout. Hiermee smeer je dan voordat de bloemkool de oven in gaat de bovenkant mee in.

#3 Bloemkoolpuree

Bloemkool heeft een zeer eigen smaak en is daardoor ook perfect om te gebruiken voor een puree als bijgerechtje. Kook de bloemkool gaar in wat bouillon (dit mag kip zijn, maar ook groente bouillon, mocht je vega willen eten). Voeg knoflook, wat verse slagroom en oude kaas toe. Pureer dit mengsel vervolgens met meneer de staafmixer. Voeg wat takjes bieslook of peterselie toe en het smullen kan beginnen.

#4 Bloemkool in je salade

Zo in elkaar geflanst, super easy peasy, maar oh zo smaakvol. Het geeft een salade echt wat meer body. Heerlijk in combinatie met granaatappelpitjes. rucola, munt en pistachenootjes. Om de bite van de bloemkool wederom te behouden, raden wij je aan deze te wokken in wat olijfolie en kruiden.

#5 Bloemkoolpizza

Pizzabodems gemaakt van groenten zijn helemaal hip. Waarschijnlijk heb je dit wel al een keer gegeten. Je kunt uiteraard ervoor kiezen de bodem kant en klaar te kopen in je favoriete supermarkt, maar zelf maken is hartstikke leuk en ook redelijk snel gepiept. Voor de bodem heb je een grote bloemkool nodig (joh), 1 ei, oregano, basilicum, peper en zout. Eventueel kun je hier ook wat kaas aan toevoegen. Je mengt al deze ingrediënten in een keukenmachine tot het een beslag is. Leg dit verspreid op een bakplaat en bak het in zo’n 20 minuutjes. Haal het vervolgens uit de oven, meng het weer met elkaar, maak er een ronde pizza van, beleg je pizza met alles wat je lekker vindt en bak in nog zo’n 20 minuten af. YUM!

Welk recept is jouw favoriet?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved