NESCAFÉ Dolce Gusto | Ook deze zomer maak je de Cold Brew koffie!

Vorig jaar schreven wij al over de Cold Brew koffie van NESCAFÉ Dolce Gusto en gelukkig mogen wij verklappen dat deze special ook dit jaar weer in de supermarkt schappen ligt. Zo fijn, want met dit heerlijke Nederlandse zonnetje zet je met de Dolce Gusto’s Cold Brew capsules in een handomdraai ijskoffies. Lees snel verder, want we delen in dit artikel ook een heerlijk gin tonic cold brew recept, met deze koffie in de hoofdrol! 

cold brew Dolce Gusto ijskoffie

Het verschil tussen ijskoffie en cold brew koffie

Een ijskoffie maak je meestal door een bakkie pleur te zetten, lees: warme koffie en hier vervolgens ijs aan toe te voegen, melk en wellicht een lekker smaakje. Check Recept | Homemade frozen cappuccino.

Brewing daarentegen is een unieke manier om koffie te bereiden met koud water. Cold brewing bestaat al een tijdje en is uitgevonden in de meest trendy coffeeshops, waar de koffie uren in koud water wordt gedrenkt om een unieke smaak vrij te geven. Cold brew koffie smaakt namelijk een stuk rijker en zachter, dan vers gezette koffie.  De koffie is frisser van smaak en ietwat minder bitter dan warm gezette koffie. 

Dit is uiteraard niet mogelijk om met elk koffiezetapparaat te zetten, maar zoals je wellicht al had begrepen met de NESCAFÉ Dolce Gusto wel! Geen uren je koffie in koud water laten drenken, maar in 1 à 2 minuutjes gezet.

Heerlijk om bij bezoek ook deze optie toe te kunnen voegen aan het rijtje: zwart, espresso, met melk, cappuccino, flatwhite, ijskoffie of wil je toevallig een cold brew?

Hoe je de Cold Brew zet met je Dolce Gusto aparaat leggen we graag hier even uit!
Hoe je deze zomer je gasten verrast met een Gin & Tonic Cold Brew Coffee cocktail dat lees je hier!

coldbrew dolce gusto ijskoffie

Gin & Tonic Cold Brew Coffee cocktail

Ingrediënten:

– 30 ml Gin
– 150 ml Tonic
– Grapefruit
– IJsblokjes
– Dolce Gusto’s Cold Brew

Easy, peasy! Vul een longdrink glas met ijsblokjes, alle ingrediënten die hierboven staan, garneer met grapefruit, een mooi rietje en cheers!

Was jij al bekend met Cold Brew? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved