In de Agenda | Nationale Tapas Week 2017

Ben jij een echte tapas lover? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Vanaf aanstaande maandag staan jouw favorites in de spotlights tijdens de Nationale Tapas Week 2017! Je leest het goed Tapas WEEK! Een goed excuus om de hele week tapas te eten… We like! Ben jij benieuwd wat je deze week allemaal kunt verwachten? Lees dan snel verder. 

In de week van 12-18 juni, zullen verschillende restaurants en wijnbars meedoen aan de “Nationale Tapas Week”. Deze hele week kun je dus genieten van heerlijke tapasmenu’s die de restaurants speciaal voor deze week samenstellen. Ook wordt er een Nationale Tapas Competitie gehouden. Via www.wereldtapasdag.nl kan je stemmen op jouw favoriete tapasrestaurant. Hiermee kun je ook nog eens kans maken op een diner voor twee bij de winnaar van de competitie.

World Tapas Day

Jaarlijks wordt Wereld Tapas dag gevierd op de derde donderdag van juni. Dit jaar zal dat op donderdag 15 juni zijn. Op deze dag zal er over de hele wereld extra aandacht worden besteed aan de gastronomische traditie “ir de tapas”. Dus ben je er een paar dagen tussenuit? Niet getreurd! Hoogstwaarschijnlijk zal er op jouw vakantiebestemming ook aandacht aan worden besteed. Het wordt een dag vol proeverijen en wedstrijden en met een beetje geluk geven restaurants een kookdemonstratie zodat jij je favoriete tapasgerechte thuis kan bereiden.

Natuurlijk zal The Daily Dutchy deze dag actief zijn en genieten van heerlijke tapas. Dus houd aanstaande donderdag onze Insta in de gaten!

“Ir de tapas”

Tapas eten is zo’n groot begrip in Spanje dus hebben de Spanjaarden er een werkwoord van gemaakt “ir de tapas” letterlijk vertaald “tapassen”. Tapas wordt gezien als lustopwekkende hapjes die gepaard gaan met een heerlijk alcoholisch drankje. Maar natuurlijk na eindeloze combinaties en variaties kunnen de tapas de hoofdmaaltijd gemakkelijk vervangen.

Ben jij volgende week van de partij tijdens de Nationale Tapas Week? 

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Vaderdag 2017 NL