In De Agenda | Hotelnacht 2019

Niets is zo fijn als op vakantie gaan in je eigen land. Want zeg nou zelf: je (her)kent veel dingen en weet precies hoe je dingen moet regelen. Dit jaar kunnen Amsterdammers zich voor de zevende keer een weekend lang als toerist wanen in eigen stad. Tijdens Hotelnacht op 19 en 20 januari kun je naar tientallen evenementen en overnachten in de meest bijzondere hotels van onze hoofdstad. Bovendien staan de evenementen allemaal in het teken van creativiteit, culinair eten en cultuur snuiven. Heerlijk! Ben jij ook zo enthousiast geworden? Lees dan gauw verder!

Het Hotelnacht-programma begint op zaterdagmiddag en loopt tot zondagavond. Er is ongelooflijk veel te doen en wij kunnen jullie verzekeren dat het een nacht wordt om nooit meer te vergeten. Zo kun je tijdens de Naked Party chillen in hot-tubs bij SkyLounge Amsterdam. En voor de poëzieliefhebbers onder ons kun je naar hotelbar The Tailor. Hier kun je naar poëzie luisteren onder het genot van de allerlekkerste cocktails. En dit alles is slechts het topje van de ijsberg!

Gamen, leren en een dansje wagen

Van de befaamde Big Winners Quiz bij INK Hotel tot elektrische spellen bij Conscious Westerpark, Sumo-worstelen en pingpong bij Moxy Amsterdam Houthavens. Hier gaat jouw gamershart geheid sneller van kloppen. Ben je meer een liefhebber van laser gamen? Tijdens Hotelnacht wordt het kapel van Amsterdam, de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace omgetoverd tot een heuse lasergame-arena. Er is ook iets leerzaams te doen. Laat je verrassen tijdens de Blind Wine Tasting in The Manor bij de exclusieve proeverij.

Feesten hoeft niet op een lege maag

Er zullen diverse themafeestjes zijn. Van de Masquerade Bourbon Street Party in House Bar tot Grease Lightnin’ bij Pulitzer Bar. Maar dansen hoeft zeker niet op een lege maag. Naast de standaard Hotelnacht Diners en Brunches halen hotels veel uit de kast om haar gasten te verblijden. Van een Winter-barbecue op het Leidseplein voor American tot een Moët&Chandon-champagne-diner in de Presidential Suite van Pestana Amsterdam Riverside. Laat je tevens verrassen tijdens het Ultimate Gastro Tour wat begint bij Krasnapolsky in Michelin-restaurant The White Room en eindigt met desserts in de Royal Suite. Vervelen is er zeker niet bij en verzadigd en al rol je zo jouw bed in.

Nice to know

Speel jij graag voor toerist in eigen stad? Dat kan! Doe typische toeristische dingen zoals een rondvaart door de grachten met Blue Boat. Of kies voor een interessante fietstour door Amsterdam. Op zondag wordt er zelfs een excursie georganiseerd naar Amsterdam Noord.

Good to know

Hotelnacht is in het weekend van zaterdag 19 januari tot zondag 20 januari. Je hebt dan de mogelijkheid om vanaf €55,- een tweepersoonskamer te boeken. Mocht je lever in je eigen bed willen slapen, dan kun je een passe-partout kopen voor de verschillende events.

Waar ga jij overnachten tijdens Hotelnacht?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.