5x De goedkoopste steden in Europa

Krap bij kas, goedkoop reizen, maar toch ‘Dora the Explorer’ willen uithangen? No worries! Je wordt namelijk blij van de nieuwswaarde in dit artikel. Het is tegenwoordig hartstikke populair om met zo min mogelijk geld in het buitenland te verblijven. Lees snel verder want The Daily Abroad vertelt je graag waar je de vijf goedkoopste steden van Europa vindt, voor een onvergetelijke citytrip.

Goedkoopste steden in Europa goedkoop reizen
Istanboel – Turkije

#1 Istanboel – Turkije

De stad waar Oost en West elkaar ontmoeten. Istanboel is een magische stad vol met geschiedenis en spectaculaire architectuur en cultuur. Tip om deze stad zo goedkoop mogelijk te kruizen: koop bij een Kiosk een Istanbul-card en een Istanbul Museum Pass. Hiermee krijg je gratis toegang tot veel van de mooiste bezienswaardigheden van Istanboel. Tevens vang je veel kortingen op een selectie van winkels, restaurants en activiteiten. Liever de stad verkennen als een echte Dutchie? Pak gewoon lekker de fiets! Een van de goedkoopste steden in Europa, die hoog op ons lijstje staat.

Goedkoopste steden in Europa
Riga Letland

#2 Riga – Letland

Je zult wellicht niet zo 1,2,3 denken aan Letland als bestemming, maar deze Baltische regio van Europa is rijk aan geschiedenis en heeft zoals je ziet (zie foto) een geweldige architectuur. De stad Riga is de thuisbasis van een nette mix van gotische torens en Art Nouveau-gebouwen genesteld tussen artistieke restaurants en heeft tevens een bruisend nachtleven. Leuk om deze stad dus met vrienden te bezoeken. De stad biedt geweldige prijzen voor accommodatie en het eten is er erg goedkoop. Behoort deze stad om die reden tot de goedkoopste steden in Europa? Het hart van het historische Riga is de oude binnenstad. Daar kun je naar de top van de St. Peters-kerk klimmen en een panoramisch zicht krijgen op de skyline van gebouwen, die laten zien waarom historisch Riga is geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed.

Goedkoopste steden in Europa
Edinburgh  – Verenigd Koninkrijk

#3 Edinburgh  – Verenigd Koninkrijk

Edinburg is een ontzettend populaire stad in Groot-Brittannië. Je kunt de geschiedenis en tradities echt voelen, terwijl je door de geplaveide straten loopt. Daarbij zijn Schotse mensen ontzettend vriendelijk. Edinburgh is ook een koopje voor de reiziger en Airbnb’. Je kunt een overnachting in het historische Edinburgh krijgen voor minder dan €45 per nacht. Deze middeleeuwse stad is een prachtige ansichtkaart met prachtige tuinen en groen. Breng een bezoek aan de Royal Botanic Garden Edinburgh en geniet van 70 hectare prachtig aangelegd terrein – toegang tot deze tuinen is helemaal gratuit. Edinburgh Castle is absoluut de moeite waard om te bekijken waar het uitzicht op de stad fantastisch en gratis is. Als je in augustus in de stad bent, komt de stad tot leven voor het jaarlijkse Fringe Festival, het grootste kunstfestival ter wereld. Een andere freebie in deze geweldige stad is de toegang tot de National Galleries of Scotland.

Goedkoopste steden in Europa

#4 Lissabon – Portugal

Deze geweldige stad heeft The Daily Dutchy’s Vivian bezocht met haar moeder. Heerlijk aan de zee, met een historische binnenstad en twee UNESCO-werelderfgoed locaties. Deze vind je beide in de befaamde wijk Belém. Daarbij is het openbaar vervoer in Lissabon heel betaalbaar (tip: pak de iconische trams), evenals het eten. Proef en geniet zoals de locals dat doen en geniet van sardientjes in blik en de De Pastéis de Belém of Pastéis de Nata. Dit zijn een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. Alles draait om timing en wij raden je dan ook aan om in de herfst of lente deze stad te bezoeken. Lees hier onze 13x doen in Lissabon tips!

goedkoopste steden in Europa
Boedapest – Hongarije

#5 Boedapest – Hongarije

Ook deze stad bezocht The Daily Dutchy’s Vivian met onder andere haar moeder en zus Louise Secrève. Ook deze stad is prachtig, dankzij de cultuur en architectuur. Wij hebben toen vrijwel alles te been gedaan, goed voor de stappenteller. Een stad met verborgen schatten, die tevens aan jouw rust, gesteldheid en ontspanning denkt. Zo vind je veel badhuizen in Boedapest. Helemaal zen geworden, strijk je neer in een Hongaars restaurant en geniet je van goulashsoep en rode wijn. Goedkoop reizen doe je hier!

Naar welke goedkoopste steden in Europa wil jij op citytrip?

Bron: The Discoverer

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

goedkoopste steden in Europa – goedkoop reizen

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved