In de agenda | Expositie Style Icons Norman Parkinson

Kunst- en modeliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Het Eduard Planting Gallery presenteert namelijk een hele bijzondere expositie, die je echt gezien moet hebben. Tijdens deze expositie is er werk te zien van de Britse modefotograaf Norman Parkinson. Ben jij nog niet bekend met deze modefotograaf? Wij van The Daily Dutchy zijn er als echte mode en kunst liefhebbers natuurlijk ook bij. Wil jij dit ook gezien hebben? Lees dan snel verder want wij vertellen je de ins & outs! 

Style Icons laat werk zien van de bekende modefotoraaf Norman Parkinson. In de galerie kun je de meest klassieke portretten bewonderen van stijliconen als Audrey Hepburn, Iman, Jerry Hall, Marie-Hélène Arnaud en Mick Jagger.

Wie is Norman Parkinson

Norman Parkinson wordt gezien als een van de grootste modefotografen van de twintigste eeuw. Norman onderscheidt zichzelf door middel van zijn bijzondere stijl die hij weerspiegelt in de stijlontwikkeling van de vorige eeuw. Zo laat hij in zijn foto’s de soberheid van de jaren ’40 zien, de New Look van Parijs in de jaren ’50 tot de Swinging Sixties in Londen en nog veel meer. Zijn trademark is om vrouwelijke modellen uit de statische studio te halen en in de open lucht of op een tropische locatie te fotograferen.

Mode is ook kunst

Speciaal voor Style Icons wordt het Eduard Planting Gallery omgetoverd tot een bijzonder geheel. Portret en modefotograaf Norman Parkinson heeft niet enkel supermodellen voor zijn lens gehad, maar ook kunstenaars, schrijvers, musici, acteurs en Britse royals. Hij is zelfs benoemd tot ‘Commander of the British Empire’ door Koningin Elizabeth. Met een grote overzichtstentoonstelling wordt zijn werk geëerd in de National Portrait Gallery in Londen. Zijn werk was tevens ook te zien in diverse modetijdschriften, waaronder Harper’s Bazaar, Vogue en Town & Country.

Nice to know

De expositie Style Icons is van 3 november tot en met 22 december te bezichtigen in het Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Good to know

De galerie is dagelijks geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Wanneer kom jij de expositie Style Icons bezichtigen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X