Fashion | Gekleurd kant

Kleding gemaakt van de kanttechniek is al jaren populair. Het oogt namelijk zeer vrouwelijk en elegant. Een romantische look met een seetreu detail. Voor aankomend seizoen is het gedaan met simpel zwart of wit, want vanaf nu mag kant in allerlei kleuren gezien worden! The Daily Dutchy ging op zoek naar de leukste items, dus shop snel jouw favoriet of doe leuke inspiratie op!

Kant is feitelijk een decoratieve, transparante stof. Het kan gevlochten zijn van draden, beter bekend als ‘kloskant’ of gemaakt zijn met naald en draad, ook wel ‘naaldkant’ genoemd. Kleding van kant, dat handgemaakt is, wordt gezien als kostbare kant gezien de tijd die erin gestopt is om het te creëren. De oudste kanten zijn gemaakt van onder andere linnen, zijde en zilverdraad.

Kies je voor gekleurd kant als jurk? Dan heb je verder enkel wat subtiele accessoires nodig. Een kanten jurk is bijvoorbeeld zeer populair gedurende een bruiloft of tijdens feestjes. Ga je toch liever voor zwart of wit kant? Dan is het leuk om het te combineren met eyecatching accessoires, zo oogt het extra speels. Zwart kant is formeel en classy, dus je accessoires mogen gezien worden! Wij zijn nu al helemaal weg van deze trend, die terug van weggeweest is.

Shop ze!

Mango
Mango €29,99

Mango1
Mango €29,99

Mango2
Mango €39,99

forever21
Forever21 €20

ASOS
ASOS €42,25

ASOS
ASOS €30,98

ASOS3
ASOS €39,44

Welk kledingstuk is jouw favoriet?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved