Hotspot | LLOYD restaurant opent ge-restyled zijn deuren

Wie weleens langs het Oostelijk havengebied in Amsterdam wandelt heeft ongetwijfeld hotel LLOYD gespot. Rocco Veenboer, tevens de oprichter van techno-evenement Awakenings, vond dat LLOYD toe was aan vernieuwing. Hotel LLOYD opent dan ook haar volledig gerestyled restaurant. Een nieuw concept voor iedereen die wil genieten van de eerste ‘bite in the morning’ tot de ‘last drink at night’. Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten van de heropening van dit restaurant? Lees dan gauw verder!

December is een echte feestmaand en met dat als uitgangspunt heeft host Raymond van der Klundert iets bedacht. Eenmaal per maand zal hij een eigenzinnige en inspirerende gast interviewen met muziek als hoofdonderwerp. Gedurende de desbetreffende avond kun je genieten van een viergangendiner in het restaurant.

Duurzame klassiekers

Niet enkel het restaurant is vernieuwd, er staat namelijk ook een vernieuwde menukaart op je te wachten! De gerechten zijn gebaseerd op het desbetreffende seizoen, er wordt gewerkt met lokale producten en leveranciers waarbij de nadruk op duurzaamheid ligt. Het menu is zeer gevarieerd en bestaat uit vis- en vleesgerechten, maar ook uit vegetarische gerechten voor de vegetariërs onder ons. Bevredig je smaakpapillen met echte klassiekers, zoals oesters en runderhaas. Of ga voor de parelcouscous of geroosterde bloemkool voor als je vegetarisch bent. Al deze gerechten worden met zorg bereid zodat je niks tekort komt.

Sfeervol

In samenwerking met architectuur Jean-Paul Scholtmeier is er gekozen om het interieur in verbinding te laten staan met de kenmerkende vijf verdiepingen hoge vides in het gebouw. De sfeer is warm doordat de nieuwe eiken lambrisering refereert naar de bijna 100 jaar oude LLOYD hotel. Ook het meubilair heeft een vernieuwende twist gekregen. Het heeft een moderne vintage uitstraling met een knipoog naar de Art Deco stijl. En boven de marmeren bar hangt een grote spiegel die de toekomst en het verleden van LLOYD reflecteert. Al met al zorgt het vernieuwende interieur voor de perfecte sfeer.

Nice to know

Naast duurzaam eten en een sfeervol interieur kun je regelmatig genieten van live en verrassend entertainment. Het nieuwe concept ‘Aan tafel met…’ is een avond waarbij je onder het genot van een goed diner geïnspireerd wordt door de persoonlijke verhalen van een bijzondere gast. De desbetreffende avonden worden gehost door Raymond van der Klundert, beter bekend als schrijver KLUUN. De volgende ‘Aan tafel met…’ vindt eind januari plaats. Wij raden jullie aan om de social media van LLOYD in de gaten te houden voor meer informatie over het event.

Good to know

LLOYD restaurant opent haar deuren van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 00.00 uur voor ontbijt, lunch, diner of een lekkere borrel. En in het weekend kun je bij LLOYD terecht van 08.00 uur tot 00.00 uur.

Wanneer ga jij het vernieuwde LLOYD restaurant bezoeken?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.