In de agenda | Rollende Keukens 2018

Afgelopen jaar was de tiende editie van Rollende Keukens en we rollen gewoon vrolijk verder! Ook dit jaar zal het Amsterdamse Westergasfabriek worden omgetoverd tot een heus foodwalhalla en zullen er dit jaar mensen aanwezig zijn vanuit heel Europa. Wij van The Daily Dutchy zullen er ook dit jaar weer bij zijn. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van deze elfde editie van Rollende Keukens? Lees dan gauw verder!

Rollende Keukens is hèt evenement voor echte foodliefhebbers en als je niet bang bent om eten van verschillende keukens uit te proberen. Ook dit jaar zullen we weer verschillende keukens op het terrein van het Westergasfabriek rollen en is er genoeg keuze voor iedereen.

Verschillende nationaliteiten

Wie bekend is met Rollende Keukens weet dat het desbetreffende evenement in het teken staat van eten van verschillende nationaliteiten. Dit jaar belooft opnieuw een groot succes te worden. Er worden mensen vanuit heel Europa verwacht. En alsof dat al niet genoeg is, kun je je smaakpapillen opnieuw op de proef stellen door nieuwe gerechten uit te proberen. Je kunt overheerlijke gerechten proberen van keukens uit onder andere Letland, Italië, Zwitserland, Engeland, Spanje en Luxemburg. Tijdens het eten van jouw gerecht kun je genieten van livemuziek. Hoe fijn is dat!

Het stokje overnemen

Na de tiende editie in 2017 vond de Stichting het tijd voor een nieuwe directie. Yonina de Ruijter en Storm Vollaers nemen nu de taak op zich om van Rollende Keukens een spektakel te maken. Tijdens de eerste editie in 2008 hebben zij al diverse dingen gedaan voor het evenement. Ze staan dan ook te trappelen om ervoor te zorgen dat Rollende Keukens blijft groeien en steeds populairder wordt. Zij beloven dan ook plechtig om elk jaar en verrassende wending te geven aan het evenement.

Nice to know

Evenals de jaren daarvoor zal ook dit jaar de toegang gratis zijn tot het evenement. Je hoeft geen muntjes aan te schaffen om eten te kopen, maar wel is er dit jaar de mogelijkheid om zowel met cash als contactloos te betalen. Ook de swingende circustent La Pilseria die vorig jaar haar debuut maakte, komt terug met Catalaanse bubbels, Spaanse hapjes en Limburgse pilseners, die aan lange tafels worden geserveerd.

Good to know

Het Hemelvaartweekend staat in het teken van eten, livemuziek en een en al gezelligheid. Zeker als je besluit om Rollende Keukens te bezoeken. Van 9 t/m 13 mei wordt het Amsterdamse Westergasfabriek omgetoverd tot een heus walhalla en de entree is gratis.

Welke keukens ga jij dit jaar uitproberen bij Rollende Keukens?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved