In de agenda: Gin Festival

We love gin. So, that’s said. Jij ook? Vast! Gin tonic is namelijk zo ongeveer het populairste drankje van het moment. Niet alleen meer in de hippe barretjes vind je gin op de kaart, het drankje is tegenwoordig overal te verkrijgen, in verschillende soorten en maten. De hoogste tijd om een geheel festival te wijden aan dit heerlijke drankje, zo vond initiatiefnemer Albert van Beeck Calkoen, eigenaar van Mister Cocktail. Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdag 21 mei vindt het eerste Gin Festival plaats. Ja, echt. Wat je daar zoal kunt doen zocht The Daily Dutchy voor je uit!

gin

Het Amsterdamse Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein op Noord, wordt de 21ste omgetoverd tot Gin walhalla. Het belooft een leerzaam festival te worden: verschillende sprekers uit binnen- en buitenland zullen je vertellen over hun vak. Het ontwikkelen, destilleren, verpakken en de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails komen aan bod. Ook is er een tasting, waar je verschillende merken gin kunt proeven. Je smaakbevindingen hou je bij in je eigen Gin Guide, die je bij binnenkomst overhandigt krijgt.

Jouw favoriete gin nog niet gevonden? No worries. In het Gin Lab wordt door Dr. Gin dé perfecte GT gemaakt, gebaseerd op jouw smaakvoorkeuren. Lekker! Hou je helemaal niet van gin? Ook dan ben je welkom op het festival. Er is namelijk ook bier en koffie. En natuurlijk zijn ook de nodige hapjes te verkrijgen.

Bij binnenkomst krijg je naast de Gin Guide ook een glas waar de gin in geschonken wordt. Er wordt bewust maar een halve centiliter gin geserveerd per drankje.  “Zo doet men rustig aan en ben je niet na twee glazen al stomdronken. Verantwoorde consumptie van alcohol is belangrijk”, aldus de organisatie. We totally agree.

gin

Good to know
Het festival begint om 14:00 en eindigt om 22:00. Gedurende de gehele dag vaart er een speciale ferry vanaf Centraal Station naar het festivalterrein. Een kaartje voor het festival kost €17,50, aan de deur ben je €22,50 kwijt.

Ga jij een kijkje nemen? Enjoy!

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Gin Festival
Bron beeld: Facebook Gin Festival / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved