In de agenda: Open Atelier Meppel

Open Atelier Meppel is hét evenement voor de kunstliefhebber. In het eerste weekend van maart is het weer zo ver. Laat je verrassen door diverse soorten kunst van verschillende kunstenaars die hun kunstwerken tentoonstellen. Ieder jaar is het aanbod divers waardoor de kans nihil is dat je hetzelfde kunstwerk tegenkomt. Lees snel verder want The Daily Dutchy heeft alle ins en outs voor je op een rijtje gezet!

thumbkunst

Wanneer je musea gaat bezichtigen of langs een kunstgalerij gaat is het toch anders dan wanneer je het evenement Open Atelier in hartje Meppel bezoekt. Hierbij nemen achtien verschillende kunstenaars je mee in hun atelier zodat je een glimp kunt opvangen van hun mooiste pareltjes.

Omdat het zo persoonlijk en intiem is, is er altijd gelegenheid om de desbetreffende kunstenaar of kunstenares van het kunstwerk te leren kennen. Ook kan je te allen tijde vragen naar het achterliggende verhaal van het kunstwerk. Waar de kunstenaar zijn inspiratie vandaan heeft gehaald en van welk soort materiaal of verfsoort het is opgebouwd. Vrijwel elke kunstenaar is hierover vrij open. Je raakt nooit verveeld gedurende Open Atelier te Meppel gezien de diversiteit. Zo kun je bijvoorbeeld schilderijen, kleine beeldhouwwerken, sieraden en glas-in-lood bewonderen.

Voor degene die graag zo’n exclusief kunstwerk in huis wilt hebben is er bij sommige kunstenaars de gelegenheid om een (klein) kunstwerk aan te schaffen voor een betaalbare prijs. Altijd leuk meegenomen!

Good to know
Op 5 en 7 maart kun je van 11.00 uur tot 17.00 uur gratis naar Open Atelier Meppel. Per februari liggen en hangen er flyers door de stad met namen en adressen van de desbetreffende kunstenaar. Ook zijn er diverse foto’s te zien van hun kunstwerken waardoor je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten bij welke kunstenaar.

Ga jij dit kunstzinnige evenement bijwonen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Open Atelier Meppel
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved