Say Cheese! Koken, dineren en genieten met Parrano

Please Add Photos
to your Gallery

Uiteraard is The Daily Dutchy fan van kaas. Het product wat je pasta de perfecte finishing touch geeft en het altijd goed doet op een heerlijke borrelplank. Dit keer geen Amsterdams kaasje in de picture, maar eentje met een Italiaanse twist. Wij hadden dan ook het genoegen om in Gouda te genieten van verschillende gerechtjes met Parrano in de hoofdrol. Graag vertellen wij je meer over deze unieke kaas en de gerechten die Chef Fernando Páez voor ons klaarmaakten!  

In de historische Goudse Waag hadden wij het genoegen om op uitnodiging van Susam (Bysam.nl) te dineren met Parrano. Wellicht ben je wel bekend met de strooikaas in de supermarkt. De naam doet zich wellicht anders voor….  Echter wordt deze kaas toch echt in Nederland gemaakt. Hoewel het geheime recept in het mooie Toscane in Italië ligt en dit proef je er vanaf!

Chef Fernando Páez, van restaurant Bar Centraal aan de Ten Kate Markt in Amsterdam, liet ons dan ook aan de hand van verschillende gerechtjes kennismaken met de smaak van Parrano Originale en Parrano Robusto.

Koken en proeven met Parrano

Zo begonnen wij op zijn Italiaans aan een ‘antipasti di nonna’, met Copa di Parma, ingelegde aubergines, Parrano Originale en een crème van tomaat. Een heerlijke antipasti inclusief huisgemaakte focaccia en prosecco.

Het gerechtje daarop was echt een smaaksensatie! Lees: Burrata met ansjovisboter, kappertjesbladeren en radicchio. Een heerlijke combinatie, waar smaken samenkomen. Uiteraard hoor je bij de Italiaanse keuken ook te genieten van een pastagerechtje. Zo genoten we na de Burrata van Ravioli gevuld met uiteraard Parrano kaas, zwarte olijfjes, verse tomaat en geraspte Parrano Robusto om het af te maken.

Ook waren wij zeer te spreken over het hoofdgerecht, waar wij genoten van Patrijsborst, gekonfijte patrijspoot, linzen, een saus van patrijs en rode wijn en gerookte knol. Een winters hoofgerechtje, waar uiteraard een goed glas Italiaanse rode wijn bij werd gedronken.

Na het genieten van al het bovenstaande lekkers zul je denken dat er geen plek meer voor een toetje is… Maar uiteraard houden we hier altijd een plekje voor vrij! Zo bestond het dessert uit een duo van citroen en chocolade crème met knapperige Pannetone en Parrano kaas met gekonfijte kastanjes, druiven en een koekje van Rozemarijn.

Al met al een heerlijk diner, waar wij voldaan en rollend weer terug naar Amsterdam vertrokken.

Over de Goudse Waag

De Goudse Waag vind je in hartje Gouda. Dit historische pand wat dateert uit 1667 is dan ook niet te missen. Tegenwoordig is de Waag een Kaas- en Ambachtenmuseum waar je kennis over Kaas wordt bijgespijkerd. Zo leer je bijvoorbeeld precies hoe kaas gemaakt wordt en wat de geschiedenis van kaas is. Tevens kun je hier terecht voor een kaasproeverij! Hoe leuk is dat?

Ben jij al bekend met de kazen van Parrano?

Bron beeld: Bysam.nl

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

*Dit is een gesponsord artikel

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.