#SocialMEALia

24Kitchen nodigt jou deze zomer uit om aan te schuiven bij de nieuwe ‘Zomer voor Food Lovers’. De zender wilt mensen stimuleren om ‘offline’ bij elkaar te komen om samen te koken, te eten en te delen. Onder de naam #socialMEALia komt 24Kitchen deze zomer met nieuwe tv-programma’s en allerlei initiatieven om dit te stimuleren. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Lees dan snel verder! 

24kitchenthumb

Tegenwoordig delen we eindeloos veel foto’s van gerechten om te laten zien wat voor lekker er gekookt of gegeten wordt. Maar er is natuurlijks niks leukers dan je eten écht delen met je familie, vrienden en buren! Dus ben jij lekker aan het eten met je vrienden of familie en deel jij de foto met de hashtag #socialMEALia, dan zal dat bijdragen aan een nog gezelliger ‘Zomer voor Food Lovers’ van 24Kitchen én je kan daarmee ook nog eens kans maken op de nieuwe 24Kitchen kookboeken! We like!

Om #socialMEALia onder de aandacht te brengen, komt de foodzender de hele zomer met verschillende initiatieven om ‘samen eten, samen delen’ te stimuleren. Zo gaat de zender samenwerken met food truck-festival TREK, komt er een nieuwe editie van de ‘24Kitchen Food Truck Awards’ en worden twee kookboeken over salades en BBQ’en uitgegeven. Op tv komt 24Kitchen met een nieuwe zomerprogrammering. Daarnaast wordt er een unieke zomerspecial en -reeks met alle chefs gepresenteerd op het eiland Texel en neemt meester-kok Angélique Schmeinck jou mee op avontuur in ‘Culi Colleges’.

Bar Baarsch
Picture: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

NIEUWE ZOMERPROGRAMMERING

24Kitchen food Truck Challenge
Drie foodtrucks met jonge chefs strijden deze zomer voor de culinaire voorkeur van de Nederlandse festivalbezoekers. In de 24Kitchen Food Truck Challenge worden de teams wekelijks uitgedaagd om een bijzonder gerecht te bedenken die het beste aanslaat bij het publiek van het specifieke evenement of festival. De strijd om de Food Truck Award wordt van begin tot eind gevolgd. Het gaat in deze strijd niet alleen om omzet, maar ook om kwaliteit en originaliteit, want de kandidaten in dit seizoen worden beoordeeld en getest door food truck-eigenaar en wereldkampioen BBQ, Jord Althuizen. ‘24Kitchen Food Truck Challenge’ vind je onder andere op Roze Maandag op de kermis van Tilburg en het Kwaku Festival. De afleveringen zijn vanaf 7 juli elke donderdag te zien om 19:00 uur.

Zomerreeks Zon, Salade & BBQ
Texel werd dit jaar door Lonely Planet uitgeroepen tot één van de mooiste bestemmingen van Europa en staat daarmee in de top tien! De chefs van 24Kitchen luiden daarom deze zomer de ‘Zomer voor Food Lovers’ in op Texel. In deze uitzendingen beleef jij als kijker het echte Hollandse zomergevoel. De chefs laten naast de heerlijke gerechten ook mooie delen van het eiland zien. In elke aflevering laten verschillende 24Kitchen chefs hun favoriete zomergerecht zien en hoe je het gemakkelijk zelf kan bereiden. Alle recepten uit Zon, Salade & BBQ komen uit de 24Kitchen Food Lovers-boeken ‘Van de saladebar’ & ‘Van de barbecue’. Nice to know; De boeken liggen vanaf nu in de winkels!

De afleveringen van ‘Zon, Salade & BBQ zijn de vanaf 7 juli elke werkdag te zien om 17:45 uur.

Casa Caminita
Na een succesvol eerste seizoen van ‘Casa Caminita’ komt er deze zomer weer een nieuwe reeks van tien afleveringen. Giovanni zal weer een aantal bekende muzikale vrienden uitnodigen in zijn eigen restaurant Trattoria Casa Caminita. Samen met zijn gast van die aflevering halen zij herinneringen op, maken ze muziek en worden er natuurlijk heerlijke Italiaanse gerechten gemaakt. In deze nieuwe reeks zijn onder anderen te gast, Ali B, B-Brave, Guus Meeuwis en Jurgen Raymann. De afleveringen worden in augustus uitgezonden.

Grenzeloos Koken
Diverse Chefs laten in ‘Grenzeloos Koken’ weer zien wat voor heerlijke gerechten er te vinden zijn in de buitenlandse keukens. In elke aflevering staat steeds één land centraal en leer je als kijker heerlijke gerechten uit dat land kennen. De gerechten worden met zoveel mogelijk ‘colour locale’ gemaakt, maar natuurlijk wel zo dat ze in Nederland gewoon (na) te maken zijn. De afleveringen worden in september uitgezonden.

Culi Colleges
Nederland telt slechts twee vrouwelijke Meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. De afgelopen jaren heeft zij in verschillende programma’s laten zien hoe je koken op hoog niveau toch toegankelijk kunt maken door het begrijpelijk uit te leggen. Angélique weet als geen ander hoe succesvolle gerechten ontstaan en zal in haar nieuwe reeks Culi college de kijker prikkelen om de culinaire wereld beter te leren begrijpen. Ze laat je kennis maken met nieuwe smaken en een andere manier van kijken naar koken. De afleveringen zijn vanaf September te zien.

FOOD TRUCK AWARDS 2016
Tegenwoordig zijn er talloze mobiele keukens te vinden in Nederland. Creatieve ondernemers bieden op deze manier op verschillende, en soms onverwachte plekken hun lekkernijen aan. Maar waar vind je nu de beste? Om het kaf van het koren te scheiden heeft 24Kitchen in 2015 de ‘Food Truck Awards’ in het leven geroepen. Via www.24kitchen.nl konden de Food Tucks zich weer aanmelden, en uiteraard kan er via de website ook gestemd worden. Dus heb jij de beste Food Truck gevonden en staat ie op de website van 24Kitchen, STEM!

Deel jij deze zomer ook je food kiekjes met de hashtag #socialMEALia?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron: 24Kitchen
Bron beeld: 24Kitchen

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved