Win een reis naar Brazilië en je eigen kokosnoot boom met Obrigado!

Helaas is het onmogelijk om in het mooie Nederland palmbomen met kokosnoten te laten groeien, maar niet getreurd… Tegenwoordig is het namelijk wel mogelijk om het meest pure kokoswater te drinken in ons kikkerlandje. Helemaal afkomstig uit het mooie Brazilië en dit allemaal te danken aan het duurzame bedrijf Obrigado. Benieuwd naar dit merk, het kokoswater en de gigantisch mooie winactie? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag alle ins & outs!

Obrigado haalt kokoswater naar Nederland helemaal vanuit Brazilië!

Van oorsprong is Obrigado een Braziliaans merk. Uniek, omdat het een verantwoord en eerlijk product is. Zo wordt het kokoswater op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd met zorg voor zowel de mens als de natuur. Duurzaamheid voor het milieu staat hier dan ook zeker voorop. Een pluspunt dat dit merk zich hiervan zo bewust is en zijn best doet om dit product zo goed en eerlijk mogelijk te produceren. Dit gebeurt allemaal in de eigen Obrigado farm, met eigen palmbomen in het plaatsje Bahia in Brazilië.

100% Puur Kokoswater

Met lekker weer drinken wij graag Kokoswater. Het is verfrissend en gezond als het in zijn puurste vorm gedronken wordt. Geen extra suikers, kleur, geur en smaakstoffen dus. Met puur bedoelen we dan ook rechtstreeks van de jonge kokosnoot in het pak of flesje.

Ook lekker om er een smoothie mee te maken. Zo hebben wij zoals je ziet op de foto’s een smoothie gemaakt met ananas, banaan, mango, citroen en kokoswater. Aanradertje!

Duurzaam en verantwoord met Obrigado

Obrigado produceert haar kokoswater op eigen land in Bahia. De farm is zo’n 6000 hectare groot, met maar liefst 313.000 palmbomen. Om je even een vergelijking te geven, kun je de grootte van Utrecht als voorbeeld nemen!

Op de farm wordt er gebruik gemaakt van een “mozaïek methode”. Zo zijn niet alle hectare volgepland met bomen, maar zo’n 30% wordt hiervan gebruikt. De overige 70% van het land wordt overgelaten aan moeder natuur. Zo blijven de flora en fauna populatie groeien en ontstaat er een ecologische balans op het land. Win-win dus!

De palmbomen

Op het land worden palmbomen van eigen land verbouwd, namelijk de “Brazilan Green Darf” bomen. De kokosnoten van deze bomen zijn lekker zoet en bevatten weinig pulp en vruchtvlees. Elk jaar groeien er duizenden jonge en groene kokosnoten aan deze bomen.

De Lokale Arista’s

Op de farm werken echte locals. Ook wel Arista’s genoemd. Een soort van Barista’s, maar dan voor kokosnoten. Echte kenners van de bomen en kokosnoten, zij geven elke boom en kokosnoot de nodige aandacht. Zo heeft elke boom op het land zijn eigen “barcode” om precies te zien wat de boom aan voedingsstoffen nodig heeft. Doe ons maar zo’n “barcode”!

Zo duurt het ruim 2,5 jaar voordat de eerste kokosnoten aan de palmbomen groeien en geeft elke boom zo’n 230 kokosnoten per jaar!

Win een reis naar Brazilië en je eigen kokosnoot boom!

Oké nu je alles weet over kokosnoten en het merk Obrigado is het tijd voor de winactie. Jij kunt namelijk een reis winnen naar Bahia Brazilië en je eigen kokosnoot boom winnen. Hoe je meedoet is vrij simpel. Koop een flesje (350 ml) of een literpak Obrigado vul de barcode in op deze website en check of jij de lucky girl of boy bent… Als je wint krijg je ook nog eens een jaar lang de opbrengst van jouw eigen boom. Om het nog mooier te maken mag je zelfs nog iemand meenemen om jouw eigen kokosnoten te bewonderen. Hoe vet zou dat zijn?

Ga jij meedoen met de winactie van Obrigado?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.