In de Agenda | BAUT Amsterdam Oesterfest

Oh oesters… Wij worden er wild van! Heerlijk hoe deze verse zeemonstertjes naar binnen glijden en weggespoeld worden met een goed glas wijn of cava. Ook fan van oesters? Dan wil je bij het BAUT Oesterfest in Amsterdam zeker aanwezig zijn. Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan snel verder want wij vertellen je het maar al te graag! 

Het hele jaar door kun je wat ons betreft oesters eten, maar toch is het echt zo dat ze het beste zijn in de maanden waar de ‘r’ in zit. Dus: januari, februari, maart, april, september, oktober, november en december.

In het Frans betekent oester, huître, oftewel huit r, Acht maanden lang dus, vanaf september geteld. Maar stiekem doet mei ook gewoon een beetje mee omdat de watertemperatuur in die maand ook nog laag is. Zolang dat het geval is zijn de oesters niet bezig met de voortplanting. Is dit wel het geval dan hap je in een minder lekkere oester… Deze is namelijk slap en minder vleesig.

Nu je wat kennis rijker bent over de oester gaan we over naar het BAUT Oesterfest.

Het Oesterseizoen vieren bij BAUT

Het welbekende BAUT Amsterdam aan de Spaarndammerstraat luidt namelijk het oesterseizoen in met het BAUT OESTERFEST. De lekkerste oesters slurp je op zondag 30 september weg voor slechts €1,-.

nice to know

Er zijn 3 soorten bereidingen:
• CLASSIC: oesters met rode wijnazijn
• ASIAN STYLE: oesters met bosui rode peper
• BLOODY MARY: oesters met spicy tomaat

Goot to know

Vanaf 13.00 uur begint het feestje dat tot ongeveer 17.00 duurt. Is het gezellig, dan is er zelfs kans dat het feestje langer door gaat. Entree is GRATUIT!

Kom jij deze zondag oesters slurpen bij het BAUT Oesterfest? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.