Tasty Truffels Bij 5&33 Amsterdam

Ben jij fan van het “Witte goud” afkomstig uit Italië? Nee we hebben het niet over mooie sieraden, maar over de Italiaanse Delicatesse de Witte Truffel! In de maanden November en December staat de witte truffel weer op het menu bij 5&33 Kitchen gevestigd in het Amsterdamse Art’otel. The Daily Dutchy mocht wederom kennismaken met de heerlijke gerechten die geserveerd werden op de jaarlijkse truffelparty. Benieuwd naar wat er onder andere op het menu staat? Lees dan snel verder!

truffel pasta LR

Het witte goud uit Italië
De truffel staat qua delicatesse onder andere in het rijtje van oesters en kaviaar. Maar wat maakt het nou zo’n speciale delicatesse? Een van de redenen is dat de truffel slechts groeit onder bijzondere omstandigheden zoals een speciale bodem, een precies klimaat en een geschikte boom. Het kweken van dit ‘goud’ is dan ook bijna onmogelijk. Daarnaast is de groei erg afhankelijk van de weercondities. Zoals bij elke delicatesse kan de prijs bij een slechte oogst dan ook flink oplopen. Zo is er ooit voor twee witte truffels met een gewicht van 1 kilo in totaal 90.000 euro betaald! Meer lezen? Lees dan dit artikel : Truffelmaand bij hotspot 5&33

Het menu
Ook dit jaar is er weer een heerlijk menu samengesteld door Executive Chef Nadia Frisina. De verse truffels afkomstig uit het Italiaanse Umbrië zijn verwerkt in een exclusief 5 gangen menu, waarbij heerlijke wijnen zijn gecombineerd.  The Daily Dutchy mocht deze avond genieten van onder andere:

  • Bruscettta met zwarte truffel en ansjovis boter
  • Slow cooked eggs met witte truffel
  • De “beroemde” Risotto met truffel en prosecco
  • Beef filet met wilde paddestoelen en winter truffel
  • Chocolade mouse, olijf olie en zwarte truffel

Alle gerechten waren een voor een heerlijk, zelfs de combinatie van Chocolade mouse en zwarte truffel deed ons hart sneller kloppen!

chef nadia with pasta

Executive Chef Nadia Frisina
Op deze avond kwam Executive Chef Nadia Frisina zelf ook nog aan het woord, waarbij zij de keuze en samenstelling voor haar truffel menu toelichtte. Hoewel deze Italiaanse Dame wereldwijd in verschillende toprestaurants heeft gewerkt, blijft haar grote liefde toch de Italiaanse keuken. Samen met haar team streven zij ernaar om het verhaal van Sicilië en Italië te vertellen met de klassieke Italiaanse recepten met een moderne twist.

Hotspot Art’otel Amsterdam & 5&33
De Amsterdamse Hotspot Art’otel bevind zich aan de Martelaarsgracht 5 te Amsterdam.
De keuken van 5&33 serveert “shared dining” waarbij heerlijke mediterrane gerechten met een Italiaanse twist lekker kunnen worden gedeeld. In het bar gedeelte van 5&33 kan je terecht voor heerlijke cocktails en andere drankjes.Tot de kerstdagen kan je nu dus genieten van het exclusieve truffel menu bij 5&33. The Daily Dutchy vind dit zeker een aanrader, dus maak snel een reservering!

Wanneer ga jij deze maand langs bij 5&33? 

Dit artikel is geschreven door Louise Secrève.

Bron beeld: 5&33 / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved