10 Redenen waarom jij voortaan bietenburgers moet eten!

De een houdt van bieten en de ander trekt een zuur gezicht bij alleen al het idee. Veel sporters gebruiken bieten om er een smoothie van te maken. Bieten zijn rijk aan natrium en deze voedingsstof zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen wordt vergroot en de zuurstof naar je spieren op peil blijft. Niet zo fan van bieten zelf? No worries, de bietenburger zorgt ervoor dat jij fan wordt. En wij van The Daily Dutchy vertellen je graag waarom dit zo’n gezond alternatief is van de gewone burger! 

bieten

#1 Lekker
Als je een echte hamburgerliefhebber bent, kun je het ongetwijfeld niet laten om een bietenburger te proberen. Zelfs als je totaal geen liefhebber bent van bieten. Om een bietenburger smaak te geven voeg je Fetakaas, knoflook, basilicum en peper toe. Je zult versteld staan, maar het smaakt ongelooflijk lekker!

#2 Vitaminen
Iedereen weet hoe belangrijk het is om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Veel voedingsmiddelen bevatten diverse soorten vitaminen die goed zijn voor de huid, zo ook bieten. Bieten bevatten onder andere Vitamine B2, B5, B6 en Vitamine C. En alsof dat al niet genoeg is, bevat het ook foliumzuur. Win-win!

#3 Mineralen
Bieten zitten boordevol met diverse mineralen. Denk bijvoorbeeld aan koper, ijzer, magnesium en zink. Deze mineralen zorgen ervoor dat andere voedingsstoffen beter worden opgenomen in het lichaam.

#4 Vezels
Vezels zijn supergezond voor je. Denk bijvoorbeeld aan brood, brood zit boordevol met diverse soorten vezels. Maar ook bieten bevatten vezels. Evenals mineralen, zorgen vezels er ook voor dat diverse voedingsstoffen beter worden opgenomen in het lichaam. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je darmen beter gaan werken.

#5 Eiwitten
Evenals vezels geven eiwitten je ook ene verzadigd gevoel. Je zou in principe zeggen dat het eten van bieten perfect in je dieet zou passen, mocht je wat gewicht willen verliezen. Je bent immers minder snel geneigd om te gaan snoepen als je een verzadigd gevoel hebt. Ook zijn eiwitten van groot belang voor je spiermassa. Vandaar dat het zo geliefd is bij sporters.

#6 Bite
Een bietenburger heeft een krokante bite en is daarom superlekker om te eten. Mocht je kinderen hebben, dan hoef je absoluut niet bang te zijn dat ze hun neus ophalen voor een bietenburger. De structuur en smaak van een bietenburger herkennen kinderen nauwelijks.

#7 Vegetarisch
Mensen die vegetarisch zijn zullen ongetwijfeld bietenburgers gaan gebruiken als vleesalternatief. In de meeste vleesvervangers zitten veel toegevoegde voedingsstoffen en er zit kraak noch smaak aan. Het eten van een bietenburger is totaal iets anders en is niet meer weg te denken uit jouw vegetarische menu naarmate je het eenmaal hebt geprobeerd.

#8 Simpel
Ja, een bietenburger is onwijs makkelijk om te bereiden. Het is logisch dat je een aantal dingen moet snijden, maar in principe heb je genoeg aan een mixer. Een bietenburger is net zo eenvoudig te bereiden als een normale vleesburger. Easy-peasy dus!

#9 Vlees
Ai, hier hebben we eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. Maar wist je dat als je dagelijks vlees eet, je ongeveer 727 dieren in je leven eet? Dit is de voornaamste reden waarom mensen vegetariër worden, omdat ze het zielig vinden voor de desbetreffende dieren. Wanneer iedereen minder vlees zou gaan eten, wordt er ook minder vlees geproduceerd.

#10 Voedselverdeling
Voor het maken van vlees is er veel meer land en water nodig, dan wanneer er vleesvervangers worden geproduceerd. Je zou dus kunnen stellen dat de voedselverdeling niet helemaal eerlijk is.

Houd The Daily Dutchy in de gaten, want wij delen binnenkort een recept om je eigen bietenburger te maken! Kun je niet wachten? Koop dan jouw kant-en-klaar bietenburger bij de supermarkt!

Heb jij al eens een bietenburger geproefd?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Sportrusten
Bron beeld: The Daily Dutchy / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved