3x Bijzonder dineren in Amsterdam

Dat wij fan zijn van hotspots en dineren is geen verrassing meer. Het is heerlijk om uiteten te gaan, maar soms wil je net wat extra’s en unieks ervaren. Leuk om met je vrienden te doen of met je date! Wil je een keer iets heel anders dan een etentje bij de Italiaan, het familierestaurant om de hoek of bij één van de vele gehypte tentjes? Wij geven je drie adressen in Amsterdam waar je terecht kunt voor een bijzonder diner. Benieuwd? Lees dan snel verder!

diner
1. Ctaste – Dineren in het donker

Op de tast je bestek, je eten en je wijntje vinden: dat is de uitdaging bij Ctaste. Dineren doe je hier namelijk volledig in het donker. Spannend voor een blind date als je het ons vraagt 🙂 Bij Ctaste, opgericht in 2007, draait het voornamelijk om de smaak. Doordat je je in complete duisternis bevindt, wordt je smaak versterkt en ervaar je deze op een heel nieuwe manier. Ook voelen, ruiken en horen ervaar je totaal anders. Naast het bieden van deze zintuiglijke belevenis, creëert Ctaste werkgelegenheid voor visueel beperkten. Op het moment heeft Ctaste maar liefst 11 visueel beperkte kelners in dienst, die je veilig naar je tafel begeleiden en je vervolgens voorzien van een verrassingsmenu. Naast het op de tast vinden van je eten heb je dus nog een uitdaging: raden wat je eet. Erg leuk, maar soms nog best lastig.

Mocht je vegetarisch zijn, een allergie hebben of een bepaald product gewoon écht niet lekker vinden, no worries: dit kun je aangeven als je reserveert. Bij Ctaste kun je overigens niet alleen terecht voor een diner, maar ook voor een brunch, high tea, een wijn-, bier-, of champagneproeverij of… een chocoladefondue. Yum!

2. D’Vijff Vlieghen – Klassiek met een moderne twist

In de D’Vijff Vlieghen lijkt het alsof de tijd vier eeuwen heeft stilgestaan. Dit sfeervolle restaurant, gelegen aan de Spuistraat, bestaat uit vijf 17eeuwse huisjes waar je van allerlei seizoensgebonden gerechten kunt genieten. Je kunt bij D’Vijff Vlieghen terecht voor een romantisch diner met je lover of voor een zakelijke afspraak, maar ook kun je er terecht voor dinner in style met je gehele vriendengroep. Elk van de ruimtes van D’Vijff Vlieghen heeft haar eigen, sfeervolle decor. Van de Delfts Blauwe tegelcollectie en de oude kaarten van Amsterdam in de Prentenkamer, tot aan de antieke glaswerk collectie van de Glaskamer. Maar ook als fan van Rembrandt kun je je hart ophalen: in de Rembrandtkamer kun je dineren in het bijzijn van vier van zijn originele etsen.

Het decor uit de Gouden Eeuw wordt gecombineerd met een bijzonder menu dat continu verandert. Wij lichten een tipje van de sluier op en noemen een Lady Blue Geitenkaas, Mantelschelp en een Hazelnoot Sponge Cake. Naast het gevarieerde menu is de uitgebreide wijnkaart ook een goede reden om D’Vijff Vlieghen eens een bezoekje te brengen. 😉

3. Bierfabriek Amsterdam – Voel je thuis

“Zelf je bier tappen, het kippetje met je handen eten en de pindaschillen op de grond gooien”. Bij Bierfabriek Amsterdam vinden ze het belangrijk dat jij je thuis voelt. Bierfabriek Amsterdam, gelegen aan de Nes, is zowel een brouwerij als een restaurant waar je kunt dineren op Bourgondische en biologische wijze. Op het menu zijn onder meer een boerderijkippetje, entrecote en een mix van krokante vis te vinden. Ook zijn er vegetarische gerechten te bestellen.

Aan de speciale taptafels kun je je eigen biertjes tappen en kiezen uit één van de vier taptafelmenu’s. De gerechten uit deze menu’s gaan uitstekend samen met je net getapte biertje. Welke soorten bier er gebrouwen worden in de brouwerij van Bierfabriek Amsterdam? Dat zijn de NERO (een donkere Porter) en de ROSSO (een donkerrode Ale). Ook kun je de PUUR uitproberen: de speciaal voor de Bierfabriek gebrouwen Pilsener.

Wanneer ga jij langs bij een van deze hotspots? 

Dit artikel is geschreven door Claudia Crama.

Bron: Ctaste / D’Vijff Vlieghen / Bierfabriek
Bron beeld: Unsplash / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.