Fight Cancer met je eigen #Lovelifediner!

Helaas is kanker nog steeds een rotziekte waar veel mensen aan overlijden. Maar liefst één op de drie mensen krijgt te maken met kanker in zijn leven. Veel te veel als je het ons vraagt en zo vindt ook organisatie en goed doel Fight Cancer. Vandaag is de dag dat jij met ons het verschil kan maken. Het leven is veel te mooi en wordt onbewust vaak gevierd met verschillende etentjes met je geliefde, familie en vrienden. Om die reden vraagt de stichting heel Nederland om aan tafel te gaan en aan de hand van een zelfbedacht diner geld in te zamelen voor immuuntherapie. Wil jij je steentje bijdragen en ook een #Lovelifediner organiseren? Lees dan snel verder!

lovelifedinerthumb

#Lovelifediner

Eten brengt mensen samen en liefde gaat door de maag. Verschillende dierbare momenten worden met elkaar gevierd aan tafel. Om die reden vraagt Fight Cancer iedereen om van zijn of haar etentje een #Lovelifediner te maken. Normaliter zal je bij een uitnodiging een lekker flesje wijn of een bloemetje meenemen. Dit mag natuurlijk nog steeds… Maar graag vragen wij je in plaats van dit een donatie te doen voor kankeronderzoek. Samen spreek je af en iedereen doneert bijvoorbeeld €10 aan de stichting. Natuurlijk mag dit ook minder of meer zijn. Op social media post je vervolgens een mooie foto van de avond met uiteraard de #Lovelifediner. Tag gerust wat vrienden en familie in de foto, waarvan jij vindt dat ze het stokje moeten overnemen. Met deze actie hoopt Fight Cancer een olievlek te creëren die heel Nederland bereikt met deze actie. Hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe beter. En natuurlijk is het ook fijn als mensen in zo’n liefdevolle sfeer nog even stilstaan bij deze nog vaak ongeneeslijke ziekte.

Het immuuntherapie onderzoek

Jarenlang waren er grofweg drie middelen om kanker te bestrijden: de tumor wegsnijden, bestralen of met chemotherapie te lijf gaan. Sinds kort is er in steeds meer gevallen een vierde mogelijkheid: immuuntherapie. Voor veel tumorsoorten is immuuntherapie heel effectief, maar bij borstkanker slaat de behandeling helaas nog vaak niet aan. In dit onderzoek, waar we via het #Lovelifediner steun voor vragen, gaat het om de vraag: Hoe kunnen we vooraf bepalen of een borstkankerpatiënt baat heeft bij immuuntherapie? De onderzoekers willen in dit project een genetische test ontwikkelen die voorspelt of immuuntherapie zal werken.

brooke-lark-176364

Good to know

De donaties van de avond kun je overmaken naar NL63INGB 000 000 0244 ovv Lovelifediner. Voor meer informatie over de actie en Fight Caner kun je de website van #Lovelifediner bezoeken.

Wanneer organiseer jij je eigen #Lovelifediner?

Bron beeld: Unsplash – bewerking The Daily Dutchy

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.