Hotspot | La Lotteria in Amsterdam

Italiaanse eten klinkt ons altijd als muziek in de oren en als grote fan van de Italiaanse cuisine mocht The Daily Dutchy’s Jaimy het nieuwe restaurant La Lotteria proberen. Met een lege buik (wat heel handig was, achteraf gezien!) en Google maps geïnstalleerd, ging ze voor ons op pad naar Amsterdam-Zuid. Bij nader inzien was Google maps helemaal niet nodig geweest, want haar hongerige neus had het restaurant al vrij snel gevonden. Benieuwd naar La Lotteria? Lees dan snel verder want wij delen alle ins & outs!  

Bij binnenkomst kreeg ik al meteen een warm onthaal en een glas bubbels in mijn handen gedrukt. La Lotteria is een Italiaanse Osteria wat veel weg heeft van een grote, gezellige woonkamer en de inrichting zorgt ervoor dat je blijft rondkijken. Overal op de muur hangen foto’s en typische Italiaanse decoratie en door de open keuken krijg je precies te zien hoe geraffineerd de koks de gerechten klaarmaken.

De naam La Lotteria is trouwens niet een naam, die je meteen verwacht bij een Italiaans restaurant. Maar als je even goed nadenkt, is de naam helemaal niet zo raar. Het restaurant zit namelijk gevestigd in het onlangs geopende pand van de Goede Doelen Loterijen, het gebouw waar ook de Postcode Loterij in zit! Dit pand is het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland volgens de BREEAM richtlijnen en dit vind je ook terug in het restaurant.

Een kijkje in de keuken…

De keuken gebruikt namelijk lokale en seizoensgebonden producten om voedselverspilling tegen te gaan. Tevens zijn de ingrediënten en heerlijke wijnen zoveel mogelijk biologisch en Fairtrade. Alleen die gedachten maakt het eten nóg lekkerder!

Maar terug naar waar het allemaal om draait: het eten! Na de rondleiding in het gebouw gingen ze rond met typische Italiaanse pizza en stond op tafel diverse tipi di antipasti, die er niet alleen heerlijk uitzagen, maar ook nog eens heerlijk smaakten. Nadat we aan tafel plaats mochten nemen, kregen we ravioli di ricotta met spinazie, sinaasappel crumble en BBQ-salsa. Loopt het water ook bij jou al in de mond?

Ook lekker om te eten: Hotspot Italiaan Di Bruno Amsterdam

Het tweede gerecht was net zo’n smaakmaker en kregen we schnitzel van kalf met ansjovis en kappertjes én natuurlijk een bijpassende wijn. En ik hoor je denken: kan het nog meer Italiaans dan dat? Jazeker! Want als dessert gingen ze rond met een combinatie van tiramisu en limoncello cheesecake met espresso. Nog een huisgemaakte limoncello toe – die zeker een aanrader is! – en met een volle buik waggelde ik weer terug naar het station.

Nice to know

Leuk om te weten: in de keuken werken leerlingen van The Colour Kitchen en worden zij opgeleid door ervaren koks. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans, en geven dat in de vorm van een horecaopleiding. Dus naast de voedselverspilling, zorgen ze er ook nog voor dat mensen die thuis op de bank zitten kunnen werken. Hoe tof is dat!

Ook staat er kraanwater op tafel, en voor het luttele bedrag van €1,50 draag je bij aan een potje waar eigen mini maatschappelijk initiatieven beloond worden met een gratis etentje bij La Lotteria. En als kers op de taart krijg je ook nog een lot bij een etentje, en kun je een gratis diner winnen. Voor jezelf óf voor iemand die dat nodig heeft! Kortom: eten met een goed gevoel!

Good to know

La Lotteria vind je aan de Beethovenstraat 200 in Amsterdam-zuid. Van maandag tot zondag kun je dineren van 10:00 uur tot 21:00 uur.

Wanneer ga jij het menu testen bij La Lotteria?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer / La Lotteria

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!