In de agenda: Arnhemse Stockdagen

Heb jij altijd al een designeritem willen scoren voor een mooi prijsje? Dat kan tijdens de Arnhemse stockdagen! Dit jaar maakt Arnhem zich klaar voor de lustrumeditie en het wordt groter dan ooit! Wil je meer weten over dit jaarlijkse mode & design event? Lees dan snel verder want wij vertellen je alle ins & outs!

ARNHEMSE STOCKDAGEN MET LOGO

De Arnhemse stockdagen viert dit jaar haar 5-jarig jubileum. Van 23 t/m 26 juni verzamelen hier ruim 130 deelnemers om hun items voor een mooie prijs te verkopen. De ultieme mogelijkheid voor ons om een designerstuk te bemachtigen dus! Verspreid over vijf locaties in Arnhem kunnen treasure hunters op zoek naar de duizenden grote en kleine Dutch Design schatten. Grote namen als Spijkers & Spijkers, Sjaak Hullekes, Elsien Gringhuis, Philomijn, Trix & Rees en Humanoid staan hier al vanaf het begin en zijn er ook dit jaar weer te vinden!

Vijf jaar geleden begon het allemaal, toen initiatiefnemers Sebastiaan Kramer en Sophie Schijf een kleinschalig evenement organiseerden waar lokale Arnhemse modeontwerpers hun voorraden, samples, stoffen en couture bereikbaar konden maken voor een breed publiek. Het sloeg zo goed aan dat ook ontwerpers van buiten Arnhem hun weg vonden op het jaarlijkse mode en design event.

De Arnhemse Stockdagen begon in 2011 met twaalf lokale deelnemers en zijn nu gegroeid tot 132 deelnemers uit heel Nederland! De jaarlijkse groei leidde ook tot een uitbreiding van locaties door heel Arnhem. Ze begonnen in de binnenstad en het modekwartier en breidde zich al snel uit naar vijf verschillende locaties door heel Arnhem. Heel Arnhem staat eind juni dus in het teken van deze gigantisch stockdagen. The Daily Dutchy zet alle locaties voor jou op een rijtje, zodat jij direct naar jouw favoriete designer kan gaan!

PLINT26
Buildiing26 is dit jaar de hoofdlocatie van de Arnhemse Stockdagen. De voormalige bibliotheek in de Koningstraat wordt voor dit event omgedoopt tot PLINT26 waar 56 ontwerpers van buiten Arnhem hun mooiste ontwerpen aan jou aanbieden!

Enkele deelnemers: Marcha Huskes, Fenny Faber, Elsien Gringhuis, Philomijn en Hester Zagt. 

IPKW
Voor het eerst wordt industriepark Kleefse Waard dit jaar de plek waar maakindustrie en creatieve industrie met elkaar worden verbonden. IPKW is uitgegroeid tot een hotspot voor ondernemers die zoeken naar synergie tussen creatieve industrie en maakindustrie. Je vindt hier 16 productdesigners met een aanbod om van te dromen!

Enkele deelnemers: Klaas Kuiken, SPITSBERG, Weltevree, Studio Erik Stehmann.

CENTRUM
Tijdens deze lustrumeditie hebben 28 winkels uit het centrum van Arnhem zich aangesloten om in hun eigen winkel hun stock en fournituren uit de voorraadkast te verkopen. In het centrum vind je producten van oud Artez studenten, winkeliers die hun hart hebben gevonden in Arnhem en lokale mode en designwinkels.

Enkele deelnemers: Arnhem Coming Soon, Trix en Rees, Sjaak Hullekes, Humanoid en Spijker en Spijker.

MODEKWARTIER
Het modekwartier in Klarendal is een creatieve wijk die geheel is gewijd aan mode, design, kunst en eten. Het heeft een groot aanbod aan onder andere winkels, werkplaatsen en restaurants. Tijdens de Stockdagen vind je hier 24 merken die variëren van aanstormend talent en gevestigde namen tot ambachtsmensen die hun producten aanbieden.

Enkele deelnemers: Lenneke Wispelwey, Okimono en Mode met een Missie.

INCUBATOR
De mode Incubator is dit jaar nieuw aan het lijstje toegevoegd. Het is een bedrijven verzamelpand met creatieve ondernemers op het gebied van mode en design. Tijdens te Stockdagen zijn hier ook ontwerpers van buiten de Incubator te vinden en bieden zij een collectie aan om jezelf en je huis aan te kleden!

Enkele deelnemers: ByGitte en Saint Basics.

thumbstockdagen

Good to know
De Arnhemse stockdagen kun je bezoeken van 23 t/m 26 juni door heel Arnhem. Het vindt plaats tijdens het Fashion en Design Festival Arnhem. Een mooi moment om een kennis te maken met de stad die uitgegroeid is tot modestad!

Openingstijden:
Donderdag 23 juni: 10 – 21 uur (IPKW tot 18 uur)
Vrijdag 24 juni: 10 – 18 uur
Zaterdag 25 juni: 10 – 18 uur
Zondag 26 juni: 12 – 17 uur

Zien we jou ook tijdens de Arnhemse Stockdagen?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron beeld: Arnhemse Stockdagen

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved