In de agenda: Vierdaagse Feesten

Dinsdag 19 juli start de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Wie aan de Vierdaagse denkt, denkt ook gelijk aan de Vierdaagse feesten. Vanaf zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli is er door heel Nijmegen veel te beleven. Van kunst en cultuur tot techno en Nederlandstalige muziek. Er is voor iedereen wat. Voornamelijk in het centrum hoef je niet ver te lopen tot je een podium tegenkomt. Check snel de leuke feestjes die The Daily Dutchy voor jullie op een rijtje heeft gezet!

thumbvierdaagse feesten

Twee grote feesten gedurende Vierdaagse zijn het Valkhof Festival en Matrixx at the Park.  Maar ook de vuurwerkshow ‘Waal in vlammen’ aan de Waalkade moet je niet missen. Deze is zondag 17 juli vanaf 22:30.

’s Nachts gaan de feesten door in verschillende clubs en cafés. Hiervoor moet je vaak vooraf een ticket kopen of aan de deur.

Valkhof Festival

Het Valkhof Festival is een festival wat plaatsvindt in het Valkhofpark. Er zijn 5 verschillende podia waarop allerlei soorten muziek wordt gespeeld. Er komen bekende namen zoals ‘The Common Linnets’, maar ook vele lokale artiesten. Het is een festival voor jong en oud en dit alles is geheel gratis.

Matrixx at the Park

Het Hunnerpark is door de twee stages omgetoverd in een heus festivalterrein. Grote namen als La Fuente, Vato Gonzales en Partysquad treden op bij Matrixx at the Park. Er komen voornamelijk jongeren af op Matrixx at the Park, aangezien er vooral dancemuziek wordt gedraaid. Ook dit festival is geheel gratis.

Good to know
Matrixx at the Park en het Valkhof Festival beginnen allebei op zaterdagavond 16 juli en eindigen op vrijdag 22 juli. Matrixx at the Park gaat elke dag om 19:00 open, behalve op zondag, dan kun je al vanaf 14:00 genieten van de lekkerste nummers.  De tijden van het Valkhof Festival variëren, deze kun je vinden op www.valkhoffestival.nl. Bij beide festivals is er de mogelijkheid om het festival in en uit te lopen, zo kun je tussendoor de stad in wanneer je wilt.

Zien wij jou bij de Vierdaagse Feesten in Nijmegen?

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved