In de agenda: Vleesvrije DGTL Festival 2016

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en daarmee starten de festivalkriebels ook weer! DGTL is er dit seizoen ook weer bij. Alleen dit jaar toch net even anders… Namelijk; vleesvrij! Het gehele voedselaanbod zal vegetarisch zijn en daarmee zet de organisatie van DGTL zich graag in voor belangrijke ontwikkelingen in het verduurzamingsproces. We like! Wij van The Daily Dutchy zijn er dan ook gezellig bij en promoten dit duurzame festival, maar al te graag. Benieuwd welke datum jij vrij moet houden in je agenda en waarom een vegetarisch festival het verschil maakt? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alle ins & outs!

thumbjedgtl

Duurzaam is de nieuwe trend in Nederland! En hier sluit DGTL zich graag bij aan. Door het grote aanbod van festivals kwamen er verschillende vragen op omtrent de aanzienlijke vervuilingen en energieverspillingen, die dit soort grote evenementen met zich meebrengen. Denk aan de hoeveelheden water, plasticverspilling en elektriciteit die er doorheengaan op zo’n groot evenement.

Al deze negatieve milieueffecten zette DGTL aan het denken… Zo starte zij haar eigen platform genaamd: “Revolution”. Duurzaamheid staat hierbij voorop, maar ook zeker bewustwoording. Het festival positioneert zichzelf ‘groener’ door bijvoorbeeld herbruikbare hardcups, recycling van waterfles dopjes en een stage zo op te bouwen dat deze alleen van batterijstroom wordt voorzien!

Dit seizoen kon voedsel niet achterblijven en zo speelt het vegetarische initiatief ook zeker een grote rol voor het duurzame DGTL. Zo eten niet alleen de bezoekers, maar ook de crew en de artiesten vegetarisch. Uit ondezoek is namelijk gebleken dat de vleesindustrie verantwoordelijk is voor zo’n 18% van de wereldwijde uitstoor van CO2! En dit is natuurlijk totaal niet duurzaam en groen.

Daarbij wilt DGTL vooropstellen dat het totaal niet het plan is om vegetatisme op te dringen onder haar bezoekers. Echter zien ze deze ingreep meer als de optie om een duidelijk signaal af te geven over het effect van onze dagelijkse vleesconsumptie. Toegegeven, een dagje geen vlees eten kan ook helemaal geen kwaad!

Ik hoor je denken… Maar hoe kunnen alle bezoekers van DGTL samen een revolutionair verschil maken!? Dat heeft DGTL goed op een rijtje gezet voor je. Door gezamenlijk twee dagen vleesvrij te eten, zullen de festival bezoekers bij elkaar (zo’n 40.000 personen) een totale hoeveelheid van bijna 53.000 kg/CO2, 14 miljoen liter water en 21.000 kg veevoer besparen. Dit staat gelijk aan 350 retourvluchten van Amsterdam naar Parijs!

Good to know
Het festival vindt plaats in het weekend van 26/27 maart op het NDSM terrein in Amsterdam. Fijn en verantwoord Pasen vieren doe je in dit weekend dus bij DGTL. De kaartverkoop gaat hard, dus wees er snel bij!

Wat vind jij van dit initiatief van DGTL?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.