In de Agenda | No More Waste bij DGTL Festival 2019

Wij van de The Daily Dutchy houden wel van een feestje op zijn tijd en al helemaal in het voorjaar, wanneer Nederland weer omgetoverd wordt tot een festival Walhalla. Al eerder schreven wij over het wereldwijde dancefestival DGTL, wat in 2016 voor een vleesvrij festival koos. Dit jaar staat in het teken van “No More Waste” als duurzaamheidsproject. Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan snel verder! 

No More Waste tijdens het dansen op DGTL

Een feit: jaarlijks gaat 1,3 miljard ton voedsel verloren of wordt het verspild, wat neerkomt op ongeveer ⅓ van al het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd. Shocking als je het ons vraagt…  Daarom introduceerde DGTL in 2018 ’s werelds eerste circulaire foodcourt, waarbij voedselafval werd omgezet in compost.

Dit jaar zet DGTL de volgende stap door haar voedselsysteem om te draaien. In plaats van voedselverspilling te gebruiken voor compost, gebruikt het festival onverkochte en verspilde producten om hun (vleesvrije) maaltijden mee te koken. DGTL draait hiermee – samen met The Food Line-UpInstock en de Revolution Foundation – het systeem om.

Als bezoeker bepaal jij niet meer langer wat je wil eten, maar krijg je van die 30% van de producten ene lekkere maaltijd geserveerd. No More Waste dus!

Bye, bye vuilnisbakken

Het festival is circulair en hier is geen plek voor afval en dus ook geen plek voor prullenbakken. In 2018 maakte DGTL een transitie van het zien van “afval als een probleem” naar “grondstoffen als een oplossing”.

Afval wordt niet meer gezien als materiaal dat moet worden verbrand of geloosd, maar als een traject voor het verzamelen van waardevolle grondstoffen. Geen vuilnisbak meer te zien dus op het festival.

Milieuvriendelijk naar de wc

Ook zal DGTL Festival in 2019 composttoiletten van KAKIS inzetten. Ik hoor je denken… Wat voor wc’s? Composttoiletten gebruiken de natuurlijke processen van ontbinding en verdamping om menselijke uitwerpselen te recyclen. De uitwerpselen die via de toiletten binnenkomen, bestaan voor meer dan 90% uit water, dat wordt verdampt en via het ontluchtingssysteem naar de atmosfeer wordt teruggevoerd. De kleine hoeveelheid overblijvend vast materiaal wordt omgezet in nuttige bemesting door natuurlijke afbraak.

Wellicht “To Much Information” waar jouw KAK(IS) gebleven, maar milieubewust bezig ben je zeker!

Bijzijn is meemaken! DGTL Festival vindt dit jaar op 19, 20 & 21 april plaatst!

Zien wij jou bij het No More Waste DGTL Festival 2019? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.