Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek

View Gallery
5 Photos
Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek
vitellotonatobarspel

Vitello Tonato

Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek
toetjesbarspek

Cheesecake

Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek
pulpobarspek

Pulpo

Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek
pizzabarspek

Pizza

Op de proef | Het nieuwe menu van Bar Spek
barspek

Bar Spek

Met regelmaat zijn wij in de zomer te vinden bij Bar Spek op het terras. Eerder schreef The Daily Dutchy’s Rowan al over ontbijten bij Hotspot Bar Spek. In de tussentijd is er veel veranderd en op uitnodiging mochten wij het nieuwe menu van Bar Spek proeven. Op de proef dus! De klassiekers van de oude kaart kun je nog steeds bestellen, maar welk gerechten van het nieuwe menu onze aandacht hebben getrokken, dat lees je hier! 

op de proef nieuwe menu Bar Spek

Sinds juli 2012 heeft het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes er een nieuwe aanwinst bij. Bar Spek zit gevestigd aan de Admiraal de Ruijterweg en is na al die jaren weeldegelijk uitgegroeid tot een toegankelijke hotspot! Het hoekpand heeft uitkijk op een van de vele Amsterdamse grachten en hier komen geregeld bootjes langs varen. Leuk voor het oog en een prima plekje dus, om onder het genot van een kop koffie en een croissantje wakker te worden, te lunchen, borrelen en te dineren.

Daarnaast heeft Bar Spek de interieurtrends niet over het hoofd gezien. De knalgele stoelen steken af tegen de marmeren tafeltjes en het gebruik van hout compenseert de industrieel ogende lampen. Bij het raam bevindt zich een vensterbank vol tijdschriften en overal staan bloemen. De ruimte wordt rijkelijk gevuld met daglicht en dit siert het interieur. Zodra de zon ons verlaten heeft verandert Bar Spek daarentegen in romantische sferen en kun je dineren met kaarslicht.

Op de proef bij het nieuwe menu Bar Spek

We genoten als voorgerechtje van Pulpo (octopus), Vitello Tonato en Avocado Blini’s. Lekkere combinatie bij elkaar… (ja, we zijn sarcastisch) Maar als je op de proef bent, dan wil je uiteraard wel een leuke selectie proeven. Voor de Pulpo komen we zeker terug! En voor de Blini’s komen we graag in de ochtend ons bed uit. De man die dit voor ontbijt maakt mag blijven.

Als hoofdgerecht gingen we onder andere voor de welbekende pizza Prosciutto. Deze klassieker staat gelukkig nog steeds op de kaart en smaakt zoals ene pizza Prosciutto hoort te smaken. We bestelde ook nog een pizza Tonno. Deze was met verse tonijn, maar tip aan de keuken, aangezien we uiteraard kritisch aan het proeven waren. We miste een uitje!  Onze buurvrouw ging voor de entrecote en hier was ook niks op aan te merken. De vis van de dag kregen wij ook te proeven en dat was dit keer een kabeljauw op een bedje van pompoencrème. Een hele mooie combinatie.

Je vraagt je vast af… Waar laat je het!? Met vier man sterk bleken onze ogen namelijk groter dan onze maag. Gelukkig is Bar Spek de moeilijkste niet en konden wij de overgebleven pizza gewoon meenemen. Top! Want food waste komt niet voor in ons woordenboek.

https://www.instagram.com/p/BZD2GCJg9ln/

Nice to know

Hoewel we echt meer dan voldoende hadden gegeten, kregen we van het zeer vriendelijke personeel als tip nog de cheesecake te proberen. En bij deze raden wij je aan om bij Bar Spek altijd ruimte vrij te houden voor een toetje, want de cheesecake is echt hemels!

Good to know

Bar Spek vind je aan de Admiraal de Ruijterweg nummer 1 te Amsterdam.  Op maandag tot en met donderdag zijn ze geopend van 8:00 uur tot 1:00 uur, op vrijdag en zaterdag van 9:00 uur tot 2:00 uur en op zondag van 9:00 uur tot 1:00 uur. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij je altijd even aan te reserveren.

Wanneer ga jij een bezoekje brengen aan Bar Spek?

Bron beeld: The Daily Dutchy 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Nieuwe menu Bar Spek – Nieuwe kaart

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved