15x griezelige Halloween tips

‘It’s time for trick or treat’. Haal je creepy outfits, make-up gear en spooky snacks maar uit de kast, want Halloween staat weer voor de deur. Misschien heb je een feestje gepland of pak je het relaxter aan met een filmpje op de bank. In beide gevallen mag het aan treats niet ontbreken. Wil je uitpakken? Ook met drankjes kun je helemaal los gaan dit jaar of met griezelig lekkere Halloween gerechten in je favoriete restaurants. Om alvast in de sferen te komen zetten wij van The Daily Dutchy de leukste culinaire Halloween tips voor je op een rijtje! Check ze hieronder!

Halloween vieren

MR PORTER – Een spooky shot

Zoals de naam al doet vermoeden, staat Halloween bij MR PORTER dit jaar in het teken van griezelige shotjes. Waar normaal de cocktails voor deze dag als specials worden geserveerd, is er dit keer gekozen voor een griezelig alternatief. Terwijl jij geniet van een heerlijke maaltijd, geeft een spooky shot een extra dosis spanning aan je diner. En uiteraard is dit niet zomaar een shot, maar eentje met een rode kleur en scherp randje. Cheers!

Edelwise – Thriller nights

Laat je op 28 oktober meenemen in een wereld van horror en avontuur bij Edelwise. Deze editie van Edelwise zal geheel in het teken van Halloween staan, met onder andere speciale spooky acts en griezelig lekker eten.

THE DUCHESS – Een cocktail met een mysterieus randje

Wat is Halloween zonder griezelig lekkere cocktails? Bij THE DUCHESS weten ze wel hoe je een angstaanjagende cocktail maakt. Speciaal voor Halloween is de spooky cocktail Scarlet Lady aan het menu toegevoegd. Geheel in stijl bestaat deze cocktail uit de kleuren van Halloween én wordt de cocktail ook nog eens met een rook effect geserveerd. En mag het van jou nog wel een tandje enger? Bestel er dan ook de Halloween Chocolate Explosion bij. Bij dit met stikstof klaargemaakte dessert, komen namelijk spooky eetbare elementen tevoorschijn. Durf jij het aan?

The Duchess, halloween

Bar Baut – Een dodelijk lekker diner

Bij Bar Baut geniet je tijdens Halloween van een dodelijk lekker diner. Op deze spookachtige lekkere en gezellige avond wordt je geheel in Halloween stijl ontvangen met een ‘Creepy Halloween’ welkomstdrankje in dito setting, waarna er een griezelig lekker diner volgt. ‘Trick or Treat’ jij met Bar Baut mee op 31 oktober?

MOMO Restaurant, Bar & Lounge – Een culinaire Halloween

Ervaar jij Halloween liever op je bord? Dan ben bij MOMO aan het juiste adres. Ook dit jaar serveert één van de meest bekende hotspots van Amsterdam namelijk weer iets dat geheel in het teken staat van deze dag. Uiteraard is het griezelige diner niet compleet zonder een trick or treat waardige Pumkin Patch als dessert. Het gerecht, bestaande uit pompoen mouse en bloedsinaasappel is in combinatie met de spooky Chado cocktail de ultieme afsluiting van een geslaagde Halloween maaltijd. Beiden zijn te bestellen tussen 28 en 31 oktober.

Momo, Halloween, trick or treat

Barça – Boozy Halloween Brunch

De ultieme Halloween tip. Op zaterdag 29 oktober wordt bij Barça de eerste editie van de Boozy Halloween Brunch georganiseerd. Om het feest compleet te maken, wordt de brunch doorgetrokken tot in de avonduurtjes. Bestel dus nog maar een cerveza en geniet van Halloween met een Spaans tintje.

IZAKAYA Asian, Kitchen & Bar – Een spicy Halloween

Klaar voor een extravagant Halloween diner met je vrienden? IZAKAYA weet daar wel raad mee. Hier vier je Halloween namelijk op z’n best! Tijdens Halloween wordt het restaurant omgetoverd naar een legendarische sfeer. En dat doen ze bij IZAKAYA niet door middel van decoratie of andere spookachtige details, maar in de vorm van het ultieme Halloween gerecht: een overheerlijke pompoensoep. Tussen 28 en 31 oktober wordt hier de pompoensoep uitgeserveerd, die op de tafel verschijnt met een spooky detail. Voor wie dit nog niet genoeg is en nog opzoek is naar een cocktail die perfect aansluit bij dit gerecht, is er nog een special die speciaal voor Halloween is gemaakt: de Freaky Pumpkin Sour. En zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit drankje uit alle ingrediënten waar Halloween voor staat.

Izakaya, pompoen, griezelig lekker

Toni Loco – Pizza met een duister-randje

Wil jij dat niet alleen je outfit dit jaar griezelig en spookachtig is, maar wil je ook iets op tafel zetten waar je gezelschap angstig op reageert? Daar weten de pizzabakkers van Toni Loco wel raad mee. Dit jaar serveert deze Italiaanse hotspot een pizza die volledig bestaat uit pompoen. En nee, dan hebben we het niet over de korst, maar over de toppings van deze pizza. Er zeker van zijn dat je aan het eind van de avond niet met een rammelende maag de deur uitgaat? Bestel dan de pizza van het 50-centimer formaat.

The Butcher Social Club – Een bloedstollende Halloween

Bij The Butcher Social Club drink je deze Halloween cocktails met een bloederig tintje. Speciaal voor Halloween serveert The Butcher Social Club cocktails in infuuszakken. Say What? Ja, je leest het goed. Wie weleens bij The Butcher heeft gegeten, weet dat het restaurant bekend staat om zijn bloody burgers. Een bloody cocktail was dus ook zo gemaakt. Bij zowel The Butcher als The Butcher Social Club kan je tijdens Halloween de Poison IV cocktail bestellen, bestaande uit Lychee likeur, limoensap en vlierbloesem tonic. Om het drankje ook nog een spannend en passend kleurtje te geven, heeft de cocktail een rode kleur. Durf jij het aan?

Roladin Bakery & Café – Een zoete Halloween

Geen bloederige bedoelingen deze Halloween bij Roladin. Bij de high-end bakkerij scoor je de beste trick or treat voor Halloween. Of eigenlijk vooral treats. En zeg nu zelf, dat is toch ook waar Halloween om draait? Zo serveren ze hier tussen 28 en 31 oktober de vanille donut met frambozen vulling, die geserveerd wordt met een wel heel spannend detail.

Roladin Bakery & Café

THE BUTCHER – Een burger in een zwart jasje

Kan je Halloween diner nog wel wat extra spice gebruiken? Dan ben je bij THE BUTCHER aan het juiste adres. Speciaal voor Halloween bereidt hij zijn burgers op een zwart “broodje”. Een fotogenieke burger is het zeker, maar daarnaast is die ook nog eens finger licking good. De Halloween special is bij bijna alle locaties verkrijgbaar, zowel voor thuis als uit.

>>>Lees verder voor meer Halloween tips.

Griezelig lekkere Halloween cocktails voor thuis!

Wil je Halloween dit jaar griezelig leuk vieren? Pak dan eens uit met een lekkere Halloween cocktail. Zin in iets anders dan een Bloody Mary of Dark and Stormy? Teisseire’s got your back en met hun 0% suiker siropen tover je zo een overheerlijke cocktail op tafel. Hoe leuk zijn deze Halloween tips?

Vampire Blood 🧛

Wat heb je nodig?

  • 25ml Teisseire 0% Aardbei & Framboos
  • 50ml Witte rum
  • 50ml Grapefruit sap
  • 100ml Bruiswater
  • Voor de topping: een schijfje grapefruit en een cocktailprikker
  • Ijsblokjes

Deze bloederige cocktail vergt wat hocus pocus. Vul een longdrinkglas met ijs, giet er witte rum, grapefruitsap en bruiswater over: roeren maar! Doorboor het schijfje grapefruit met de cocktailprikker en leg op de cocktail ter garnering. Schenk de Teisseire Aardbei & Framboos over de grapefruit (vooral waar de cocktailprikker de grapefruit doorprikt) voor griezelige finish. Liever alcoholvrij? Vervang de witte rum voor groene thee.

Purple Panic 🔮

Wat heb je nodig?

  • 12,5ml Teisseire 0% Grenadine
  • 50ml Vodka
  • 25ml Cassis likeur
  • 25ml Vers limoensap
  • Twee bramen
  • Voor de topping: een cocktailprikker en drie frambozen
  • Een cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook) en ijsblokjes

Alles onder controle met deze magische cocktail. Voeg alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker en schud voor vijftien seconden. Giet alles in een chique cocktail glas. Spies drie frambozen op een cocktailprikker om het af te toppen. Cheers! 

purple panic, griezelig lekker, trick or treat

Hallow’s Eve 🎃

Wat heb je nodig?

  • 25ml Teisseire 0% Cassis
  • 25ml Spiced rum
  • 50ml Sinaasappelsap
  • Een cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook)
  • Crushed ijs
  • Voor de topping: een luciferstokje 

Zin om te vlammen? Vul de cocktailshaker met alle ingrediënten. Voeg een grote hand crushed ijs toe en schud vijftien seconden. Giet in een chique glas en steek een lucifer aan, blaas hem uit en klem deze aan het glas of leg op de bodem van het glas voor een killer-look. Voor een mocktail variant vervang je de rum voor chai thee. 

Fright Night 👻

Wat heb je nodig?

  • 25ml Teisseire 0% Sinaasappel
  • 50ml Rode wijn
  • 75ml Granaatappelsap
  • Vier bramen
  • Voor de topping: een partje sinaasappel en bruine suiker
  • Ijsblokjes

Mix it up met deze boo-zy fruitexplosie. Leg de bramen op de bodem van een wijnglas en prak ze voorzichtig door elkaar met de achterkant van een houten lepel. Vul het glas met ijs, voeg alle ingrediënten toe en roer. Garneer met een sinaasappelpartje met een beetje bruine suiker erop. Voor een extra duister effect: brand de sinaasappel met bruine suiker lichtjes aan met een brander of in een pan. Geen fan van rode wijn? Probeer het met cranberry sap voor een non-alcoholische versie.

Heb jij nog leuke Halloween tips?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Halloween tips – Halloween vieren – trick or treat – griezelig lekker

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.