Het terras op met Hooghoudt Kruidenbitter!

Met het Groningse Hooghoudt ben je waarschijnlijk als drankliefhebber wel bekend. Zeker als je een liefhebber bent van jenever op zijn tijd. Klinkt jenever je niet zo lekker in de oren? Dan hebben wij goed nieuws, want Hooghoudt maakt jenever drinken aantrekkelijker dan ooit voor de jongere generatie. Hooghoudt zou hooghoudt namelijk niet zijn zonder avontuur. Benieuwd geworden? Lees dan vooral snel verder!

Om meteen met de deur in huis te vallen, trappen we het seizoen af van ‘het nieuwe jenever drinken’, met de Dutch Storm. De Smaakmakers van Hooghoudt – een team van top bartenders – ontwikkelden namelijk met deze drank een gemakkelijk drinkbare cocktail voor op het terras. Hoe lekker, fijn en vooral hip is dat!?

Maar even verder over de Kruidenbitter Beerenburg, het geheim van deze cocktail. Al vanaf de 17de eeuw is deze kwaliteitsjenever waar krachtige kruiden op getrokken worden dé borrel voor stoere avonturiers. Zo wordt er bij familie distilleerderij Hooghoudt volop geëxperimenteerd met geuren, kleuren en smaken in de alcoholische versnaperingen. En zo ontstond er voor elk moment een passende kruidenbitter. Zo worden er met Kalmoes Beerenburg deze zomer op het terras naast de avonturiers, ook de fancy cocktaildrinkers aangesproken.

Dutch Storm Cocktail
Spicy en herbal zijn de keywords voor deze cocktail. Met maar liefst 77 kruiden in Kalmoes Beerenburg, een pittig randje van ginger beer en een garnering met limoen wordt deze cocktail liefde na het eerste slokje. Maar voor de echte diehards is dankzij de zachte smaak Kalmoes Beerenburg ook zeer geschikt om in de puurste vorm te drinken.

De ‘nieuwe’ Kruidenbitters
De nieuwe flessen en presentatie van de kruidenbitters van Hooghoudt passen goed bij het kruidige en intense karakter. Zo is de Kalmoes kruidenbitter een krachtige bitter, met maar liefs 77 kruiden een fijne jenever. De smaak hiervan is zacht en puur door de kalmoeswortel.

De Authentieke Beerenburg ligt het dichtst bij de receptuur van de bekende en vrijwel eerste Beerenburg. Een stevige bitter met 74 kruien, getrokken op Hooghoudst beste jenever. Zo heeft deze bitter een rijke en pure smaak. Ideaal om te mixen met verschillende frisdranken en veel ijs. Laat het feestje maar beginnen!

De Zachtbitter Kruiden&Honing zegt eigenlijk al genoeg. Deze volle bitter met 53 kruiden is evenals getrokken op Hooghoudst beste jenever en heeft een honingzachte smaak. Een toegankelijke likeur die je perfect drinkt bij een kopje koffie na het eten. Hier krijgen wij in ieder geval warme gevoelens van!

Dus wat drinken we dit seizoen op het terras…!? Precies, we starten met een Dutch Storm Cocktail, daarna drinken we een kopje koffie met de Zachtbitter en vervolgens wagen we een dansje met een mix van Authentieke Beerenburg en cola.

Was jij al bekend met de Kruidenbitters van Hooghoudt?

Bron beeld: Hooghoudt

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

*Dit is een gesponsord artikel

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.