In De Agenda | Amsterdam Wine Festival 2019

Voor de vijfde keer zal dit jaar het Westergasfabriekterrein worden omgetoverd tot een heus Amsterdam Wine Festival. Tijdens dit festival komen veel wijnliefhebbers uit zowel binnen- en buitenland samen met jou de allerlekkerste wijnen proeven. Ennuh… wij van The Daily Dutchy zijn er natuurlijk ook bij om samen met jou te proosten op dit festival! Ben je benieuwd wat je van de vijfde editie van het Amsterdam Wine Festival kunt verwachten? Lees dan gauw verder!

Opnieuw kan men maar liefst drie dagen lang genieten van het Amsterdam Wine Festival. Naast alle lekkere wijnen die je kunt proeven zijn er ook workshops en verschillende masterclasses en activiteiten. Dit allemaal onder het genot van muziek en fantastische gerechten die je kunt proeven. Vervelen is er niet bij en tijdens de vijfde editie wordt er alles aan gedaan om het de gasten naar hun zin te maken.

Duurzaamheid staat voorop

Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster geworden van hun levensstijl, zo ook van hun voedingspatroon. Ook tijdens het Amsterdam Wine Festival zal duurzaamheid een grote rol spelen. De organisatoren van het Amsterdam Wine Festival vinden het belangrijk dat hun gasten een nieuwe beleving krijgen. Dit door middel van verschillende soorten biologische wijnen en natuurwijnen. Er zullen diverse wijnculturen van verschillende landen worden gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en zelfs Peru.

Wijn is fijn

Maar een goed gevulde maag is nog veel fijner! Voor de culinaire liefhebbers onder ons kun je bij het Amsterdam Wine Festival ook genieten van lekker eten. Verschillende streetschefs zullen klaar staan op het Klönneplein. Zo zal de Argentijnse top chef van restaurant Salentein jou voorzien van empanadas en grillkoning Jort Althuizen heeft zijn eigen BBQ-sectie. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met vegetariërs en zullen er ook vegetarische gerechten worden bereid. Dit allemaal onder het genot van akoestische muziek en DJ’s die het Westergasfabriek verrijken met muziek van het Zuidelijk Halfrond.

Nice to know

Vooruit, wij geven jullie nog een tip van de sluier. Iedere dag zal er een wijnveiling plaatsvinden voor het Goede Doel. Houd de website van het Amsterdam Wine Festival in de gaten voor meer informatie en tickets.  

Good to know

Het Amsterdam Wine Festival zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart bij het Westergasfabriek in Amsterdam. De Early Bird Tickets zijn helaas al uitverkocht, maar je kunt nog een Regular Ticket scoren voor €13,95.

Ga jij ook naar het Amsterdam Wine Festival?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.