In de agenda: FOODFESTIVAL AMSTERDAM

We love food! Ben jij net als The Daily Dutchy ook zo gek op eten? Dan hebben wij een leuk uitstapje voor jou als food lover! Amsterdam organiseert namelijk een indoor foodfestival. De Europahal in de RAI zal maar liefst vier dagen lang omgetoverd worden tot een food walhalla. Zeventig foodtrucks en verschillende pop-up restaurants zullen zich hier verzamelen om jou te verassen met heerlijke recepten. Ook leuk om te weten, toegang is gratis! Lees snel verder en ontdek wat er allemaal te beleven is tijdens Foodfestival Amsterdam.

hamburgers

Foodtrucks
Zeventig verschillende foodtrucks rijden volgende week de RAI binnen. 4 dagen lang zullen zij heerlijke streetfood gerechten aanbieden. Van entrecote tot pizza en van mierzoete churros tot fruit, je kan het zo gek niet bedenken, het is er allemaal! Voor een ieder wat wils dus!

Pop-up restaurants
Naast de zeventig foodtrucks zullen er ook een aantal pop-up restaurants zijn. Gerenommeerde restaurants, van binnen en buiten Amsterdam, zullen jou tijdens dit foodfestival hun specialiteiten laten proeven.

Zeefood
Streetfood koppel je niet snel aan visgerechten, maar daar hebben ze bij Foodfestival Amsterdam iets op bedacht, de Zeefood area. Hier vind je verschillende foodtrucks en pop-up restaurants die een ruime keuze bieden aan al het lekkers uit de zee. Een extraatjes hier is dat ze volop aandacht hebben voor de duurzame visserij. Een bewuste keus dus!

Kidsplein
Voor kinderen is er een speciale area gemaakt. Kinderen kunnen hier onder andere workshops volgen en kennis maken met verschillende seizoensproducten.

 Er is meer dan alleen eetstandjes. Ook wordt er een uitgebreide keuze aan wijn en bier aangeboden. Op het Wijnplein vind je verschillende soorten wijnen die passen bij gerechten uit de foodtrucks die op dat plein staan. Ook zullen hier wijnproeverijen gegeven worden onder leiding van een vinoloog. Naast het wijnplein is er ook een Bierbar. Liefhebbers van ambachtelijk gebrouwen bier moeten hier zeker een kijkje gaan nemen. Verschillende kleine brouwerijen zullen hier hun nieuwste brouwsels presenteren.

Nice to know: Het programma
Do 26 november            17:00 – 23:00 uur           Openingsavond
Vr 27 november             17:00 – 23:00 uur           Thank God It’s Friday
Za 28 november             12:00 – 23:00 uur           Family Day
Zo 29 november             12:00 – 21:00 uur           Lazy Loungey Sunday

Good to know:
Het foodfestival zal plaatst vinden in de RAI, van donderdag 26 tot en met zondag 29 november. Tijdens het festival wordt er gewerkt met munten. 1 munt is €2,50 waard, de munten kun je met cash of per pin betalen. Uit milieuoverwegingen hebben ze besloten om gebruik te maken van herbruikbare glazen. Je koopt je eerste glas voor 1 munt en bij de volgende bestelling bij de bar krijg je weer een schoonglas. Wanneer je naar huis gaat kun je het glas meenemen als souvenir. Hoe leuk is dat!

foodfestival

Ben jij ook in voor een hapje en een drankje bij Foodfestival Amsterdam?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron: Foodfestival Amsterdam
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved