15x De leukste foodhallen van Nederland

De foodhallen schieten als paddenstoelen uit de grond in Nederland. Je weet wel, zo’n sfeervolle, meestal industriële hal gevuld met eettentjes uit verschillende keukens. De ideale plek om af te spreken voor een borrel met hapjes en waar er vast en zeker bij een ieder een keuken te vinden is, die in de smaak valt! Benieuwd naar de leukste foodhallen van Nederland? Wij zetten ze voor je op een rijtje! 

foodhall

Amsterdam: de Hallen

We zijn nog steeds blij met De Foodhallen in onze hoofdstad. Deze foodhall, gelegen in hartje Amsterdam-West, is net zo veelzijdig als Amsterdam zelf. Met maar liefst 21 verschillende keukens, gin-tonics, lokaal gebrouwen bier, internationale wijnen en fancy cocktails kun je je hier volledig uitleven. Buiten de foodhallen vind je in het complex onder andere een bioscoop, een hotel, verschillende winkels, cultuur en uitgaansgelegenheden. Een plek waar veel mensen, bedrijven en creatievelingen samenkomen!

Yada Yada Market Zaandam

Op het mooie industriële Hemburgterrein vind je aan de Hemkade van Zaandam Yada Yada Market. In een oude loods kun je hier van vrijdag tot en met zondag aanschuiven voor heerlijke happen en dranken. Ook kun je hier tijdens het borrelen shoppen bij de verschillende marktkraampjes. Leuk als je Amsterdam even wilt ontsnappen en je bent er met het pontje zo!

Foodhallen Rotterdam

Het broertje van de Foodhallen in Amsterdam, ondergebracht in Pakhuismeesteren naast hotel Room Mate Bruno Rotterdam. De vijftien eettentjes zijn een afspiegeling van de stad, multicultureel en sfeervol. Op de dinsdag vind je hier vaak livemuziek en op de vrijdag kun je hier ook nog een dansje wagen met een dj.

Liemès Food District in Utrecht

Bij Liemès Food District in Utrecht kun je de gezelligheid van een foodhall verwachten, maar dan met de service van een restaurant. Deze centraal gelegen foodwalhalla serveert de heerlijkste gerechten en bruist aan alle kanten. Zo wandel je in een aantal stappen via Vietnam naar Spanje, langs Japan en via Libanon terug naar jouw tafeltje. Dat lopen hoeft overigens niet, aangezien je bij deze foodhall dus met alle liefde geserveerd wordt. Een plek waar mensen samenkomen, mede dankzij de centrale ligging, een makkie wordt. Deze heerlijke plek is geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur.

foodhall

Foodhall Scheveningen

Streetfood vibes op de Noordboulevard in Scheveningen. Naar eigen zeggen zijn ze hier ‘ready for dish’ en waan je je hier direct op een werelds marktplein. Met wel achttien(!) verschillende wereldkeukens is er voor ieder wat wils. Ga jij voor Griekse Gyros, Vietnamees street food, oesters of Spaanse tapas? Hier kan het allemaal. Kies jij liever niet? Geniet dan vooral van alles wat deze foodhall te bieden heeft, inclusief het prachtige uitzicht op de Nederlandse kust.

Minglemush Den Haag

Pal naast Den Haag Centraal vind je Minglemush. De ideale plek om af te spreken. In de hal zijn diverse foodstands te vinden met smaken van over de hele wereld, drie bars én – leuk voor de afleiding – een arcadehal. Je bent hier aan het juiste adres voor Mexicaanse taco’s tot aan de Libanese keuken en de trein missen is bijna onmogelijk!

Foodhall MOUT

In de voormalige bioscoop van Hilversum vind je Foodhall MOUT. Een plek met zeven verschillende wereldkeukens, die zich voornamelijk focussen op kleine gerechtjes. Er valt hier genoeg te ontdekken waaronder de bieren van de Gooische Bierbrouwerij (wij thuis zijn fan). Reserveren is niet nodig, dus loop vooral gezellig binnen. Neem plaats aan een romantisch tafeltje in de serre of geniet van de zon op het grote terras.

Fooddock Deventer

De gebouwde Zwarte Silo, sinds 1923 een feit is het nieuwe thuis van Fooddock, de foodhall met gezellige lange aanschuiftafels. Eerlijk en puur eten staat hier centraal en zo vind je de meest uiteenlopende foodtrucks. Het Havenkwartier wordt tegenwoordig ook wel ‘klein Berlijn‘ genoemd en heeft een heerlijke foodfestival sfeer. Je vindt er tien vaste stands en zo nu en dan een wisselend aanbod!

FoodHall Breda 

The ´place-to-be’ in Breda, waar je met vrienden, familie of collega’s kunt eten, borrelen en socializen. Deze sfeervolle foodhall is een easy-going plek waar je maar liefst kunt genieten van twaalf verschillende keukens. Alle dagen van de week geopend, maar helaas op de maandag gesloten!

De Vleeshalle Mechelen

Vroeger was deze hal gevuld met verschillende slagers, vandaar de naam. Vandaag de dag zijn er veertien standhouders, die je voorzien van heerlijke happen. Van klassieke gehaktballetjes tot Filipijnse hapjes. Deze oude markthal uit 1881 heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen, waarbij het karakter bewaard bleef.

De Met Aarschot

In deze foodmarket heb je het gevoel dat je in Barcelona zit. Elke foodie wordt enthousiast van deze gezellige sfeer, de heerlijke gerechtjes en drankjes. Een hippe foodhall, waar zes culinaire zaken onder één dak de avonden vullen van Aarschot. Zo vind je er een beenhouwerij, een champagne-en tapasbar, een traiteur, twee saladebars én een microbrouwerij van streekbier Den Druppel.

Down Town Gourmet Market Eindhoven

Het Bourgondische Brabant heeft uiteraard ook een foodhall. In Eindhoven de gekste aan de Smalle Haven 2-14 vind je de Down Town Gourmet Market. Met 19 (wowie veel!) verschillende culinaire hotspots is er veel lekkers te vinden. Wat deze plek een must visit maakt is dat ze een variatie bieden aan streetfood, high cuisine, comfort food en authentieke keuken. Ga voor een visje van de C-food bar of eet de lekkerste carpaccio bij de Carpaccio Shop.

Twentsche Foodhal Enschede

In de uithoek van Nederland en wellicht minder populair, maar deze foodhall mag niet ontbreken! In industriële sferen geniet je hier uiteraard ook van verschillende gerechten en keukens. De perfecte plek om te ‘samsammen’. Het leuke van deze locatie is dat je ook heerlijk buiten kunt zitten in de Twentsche Proeftuin, waar een heerlijke festivalsfeer hangt.

Foodhall Arnhem

In het centrum van Arnhem vind je het gelijknamige Foodhall Arnhem. Een plek die bruist van diversiteit in kleuren, smaken, sferen en karakters. Het motto is samen delen, maar mocht je hongerig zijn dan is het natuurlijk prima om die pasta Carbonara lekker voor jezelf te houden. Het assortiment reikt van Thais tot Mexicaans en van Burger- tot Lobsterbar. Ook vind je er een stand gespecialiseerd in borrelplanken en kun je voor je (non-)alcoholische versnapering gerust een blik werpen op de drankenkaart.

De FAM Den Bosch

Foodmarkt DE FAM opent op 29 juli haar deuren in Den Bosch. Het is een kleurrijke en hippe foodmarkt met zes diverse keukens, waaronder Mexicaans, Aziatisch, fish & seafood, en grill & burgers. Eigenaresse Stephanie Schulte zorgt voor een Brabants tintje met eclectische neon signs en gastvrij personeel. Het interieur is fotogeniek met graffiti, een urban jungle en kleurrijke eyecatchers. Gasten worden aan tafel bediend en kunnen genieten van gezelligheid en gastheerschap in deze nieuwe hotspot van Den Bosch.

Welke foodhall wil jij snel bezoeken? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved